ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Храна, вода и предпазни средства за шофьорите на камиони на границата осигурява Съюза на международните превозвачи

like0 unlike0
Auto-Press 26 Mar 2020 Новини
48
0
Храна, вода и предпазни средства за шофьорите на камиони на границата осигурява Съюза на международните превозвачи

Транспортният бизнес съдейства за решаване на кризата, но призовава за спешно решение на проблема

2000 бутилки вода от 1,5 л, 5000 кроасана, 1000 маски, 1000 чифта ръкавици и 1000 дезинфектанта ще бъдат осигурени за блокираните на границата с Турция шофьори на камиони от Съюза на международните превозвачи у нас. Помощта е безвъзмездна и се предоставя от членовете на браншовата организация в съвместна акция с Областната дирекция на МВР в Хасково. Жизненоважните артикули вече са осигурени и окомплектовани в съответствие с изискванията за превенция на разпространението на COVID-19. Те са доставени днес, рано сутринта с транспорт, осигурен от СМП, като доброволци от страна на превозвачите ще помогнат също и за раздаването им на нуждаещите се шофьори. Подборът е съобразен с препоръките на властите и организациите с опит в оказването на помощ при такива кризи, като са проведени разговори и с браншови организации от турската страна.

“Тази акция беше организирана буквално за часове с участието на нашите членове. По този начин ние демонстрираме с действия добрата воля на транспортния бизнес и конструктивната си позиция за търсене на решения за излизане от критичното положение. Опазването на здравето и живота на шофьорите на камиони без значение от тяхната националност е наш основен приоритет и в такива моменти трябва да обединяваме усилията, да търсим заедно решения и всеки да прави, каквото е възможно”, обясни Ангел Траков, Председател на УС на Съюза на международните превозвачи.

От Съюза на българските превозвачи изразяват надежда, че кризата с трудното преминаване на границата, ще намери бързо решение чрез преговори.

“Вярваме, че в моменти на криза всички страни трябва да прояват добра воля в търсене на решения в полза на обществото и хората. Както ние помагаме на турските шофьори и сме в постоянен диалог с нашите колеги в Турция, така се надяваме, че турската държава ще прояви добра воля и ще намери бързо решение на проблема и забавянето на пропускателните пунктове от тяхна страна.”, коментира още Траков. “В същото време трябва да се знае, че блокирането на транзита между Европа и Турция води до допълнително натоварване върху транспортния бизнес у нас в кризисна ситуация. Освен рискове за шофьорите, забавянето на границата води до загуби, още по-трудно функциониране, още работни места под въпрос.”, категоричен е той.

Затова от СМП изразяват готовност да подпомагат търсенето на ефективни решения за запазването на т. нар. “зелени коридори” за свободно и ефективно придвижване на товарите и стоките от първа необходимост.

*Източник: Съюз на международните превозвачи

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: