ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Хибридът Clio E-Tech 140 - още по-икономичен в карането

like0 unlike0
Auto-Press 22 May 2020 Новини
195
0
Хибридът Clio E-Tech 140 -  още по-икономичен в карането

Без много думи и обяснения - 1.6-литров бензинов двигател с мощност 91 к.с., два електродвигателя с общо 69 к.с., плюс мултимодална трансмисия и литиево-йонна батерия с капацитет от 12 кВтч. И всичко това на базовото ниво при Clio E-Tech 140 с хибридно задвижване.

Колата вече може да се поръчва веднага при базова цена от 22 440 евро във Федералната република. „Доставката ще започне през юли 2020 г.“ - казват от Renault Германия.

Производителят определя стандартната консумация на новия хибриден модел от 3,6 до 4,0 литра на 100 километра, което съответства на емисиите на CO2 от 82 до 91 грама на километър. Така Renault осигурява на новодошлия си модел "висока ефективност, отлична отзивчивост и бърза възстановяване на заряда при рекуперативното намаляване на скоростта".

Обявеният разход е с около 40 процента под стойността на този при сравним чисто бензинов двигател. В градския трафик в тестовия цикъл на WLTP, Clio E-Tech 140 може да покрие до 80 процента от всички пътувания чисто електрически.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: