ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Hankook помага на състезателните таланти

like0 unlike0
Auto-Press 14 Oct 2019 Новини
140
0
Hankook помага на състезателните таланти

С правилните гуми и малко късмет новаците пилоти могат да израстват в кариерната стълбица. Hankook участва в този процес като партньор на Renault Sport Racing. От началото на сезон 2019 производителят доставя на еврокупата Формула Рено високия клас състезателна гума Ventus Race и подкрепя младите шофьори по пътя им към успешна кариера в автомобилния спорт.

Един от най-бързите и последователни състезатели зад волана на автомобила от тази формула с мощност 270 к.с. е Александър Смоляр. Руснакът стартира като шестгодишен в Easy Kart, усъвършенстваше се от година на година и през 2015-а шампион в руския картинг. След това той премести своя състезателен фокус към Европа, подкрепен от SMP Racing.

"В първите години мотоспортът беше само шега, но това се промени през 2016 г., когато бях на финала на Световното първенство по картинг в Бахрейн", каза младият пилот. Впоследствие Александър Смоляр спечели WSK Night Edition в Италия и влезе във формулните шампионати през 2017 година, завършвайки на второ място в испанския шампионат F4 и на трето място в SMP F4 NEZ Championship.

По покана на Renault Sport Racing, Александър Смоляр участва в новобранските тестове на Formula Renault Eurocup през 2018 г. и впечатли отговорни фактори в спорта с високата си скорост.

Със състезателните гуми Hankook веднага спечели второто състезание на старта в Монца. „С набор от състезателни гуми Hankook, за разлика от другите марки, са възможни дори няколко бързи обиколки подред, което е голямо предимство при класирането“, казва Александър Смоляр. - „В състезанието гумите запазват сцеплението си много дълго време, особено важно за начинаещите, защото са предвидими и лесни за управление.“

Подобно на много от колегите си, Александър Смоляр мечтае за кариера във Формула 1. С малко помощ от Hankook може да се получи. - "Това са страхотни таланти. Най-добрият новобранец ще промотираме с трофея Hankook и възнаграиме с комплекти от тренировъчни гуми. Ние виждаме огромен потенциал за бъдещи пилоти в тази младша серия и заедно с Renault Sport Racing искаме да получим топ-пилоти от тези толкова груби диаманти " - казва Манфред Сандбихлер, директор на Hankook Motorsport Европа.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: