ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Групата Volkswagen обнови стратегията си за електрификация

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2019 Новини
34
0
Групата Volkswagen обнови стратегията си за електрификация

По време на ежегодната прес-конференция на Volkswagen Group бяха направени редица въжни съобщения за медиите. Отправна точка за тях може да се смята изказването на боса на групата Херберт Дис - “Според нас, през близките десетилетия няма да има алтернатива на електрическата мобилност!”.

И в продължения на тази директива стана ясно, че вместо обещаните 50 нови модела през следващата декада, концернът ще пусне цели 70. Общият брой на произведените електрифицирани модели се предвижда да бъде 22 милиона вместо преди предвижданите 15 милиона.

В групата VW влизат дузина марки, но най-важните от тях са Audi, Bentley, Bugatti, Cupra, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda и Volkswagen. Почти за всяка електрификацията на гамите ще докара проблеми с профсъюзите заради същественото съкращаване с до 30% на броя работни места. Водещите модели на електрификацията в най-големия немски производител са на снимката - Skoda Vision iV, Seat el-Born, Audi Q4 e-tron, Porsche Taycan, Volkswagen ID. Vizzion.

Разбира групата VW не вижда мисията си само в производство на електромобили. Тя активно ще участва в развитието на инфраструктурата за тяхното зареждане Ionity, като се предвижда през следващата 2020-а година мрежата вече да разполага с 400 точки по основните пътища на Европа. Модулната платформа MEB на концерна ще се предлага търговски и на други производители, а групата VW обмисля възможности за участие в производство на акумулатори в Европа. Независимо от това намерение LG Chem, SKI, CATL и Samsung си остават нейни стратегически доставчици на акумулатори.

В конгломерата е разработена комплексна програма по защита на околната среда, главните мерки в която са насочени към неутрализиране изхвърлянията на CO2, които тябва да са нула към 2050-а година. Междинните показатели на тази програма сочат намаляване с 50% на емисиите към 2025-а в сравнение с нивото от 2010-а.

“Миналата година беше успешна за Volkswagen Group. Представихме се много добре, независимо от силния насрещен “вятър”. Марките на групата ни работиха много усърдно за да се постигне този резултат. Сега трябва да удвоим усилията си, да ускорим темпото и решително да продължим започнатите преобразования”- резюмира нещата Херберт Дис.

2019 CBR650R: неочаквана премиера на щанда на Honda

Подобни

MOTO-PFOHE Rent a Car отвори своя първи офис в Бургас

MOTO-PFOHE Rent a Car отвори своя първи офис в Бургас

Автомобили под наем отново са на разположение и на Летище Варна В началото на май 2019 г. MOTO-PFOHE Rent a Car, една от...

Концентрирана мощ: новото BMW X5 M50i и новото BMW X7 M50i

Концентрирана мощ: новото BMW X5 M50i и новото BMW X7 M50i

Нов върхов двигател за Sports Activity Vehicles от високия клас и луксозния сегмент – V8 двигателят с технология BMW TwinPower...

Старт № 300 за Кими

Старт № 300 за Кими

Кими Райконен е един от малцината пилоти във Формула 1, които след приключването на предстоящото Гран при на Монако ще могат да се...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: