ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Great Wall с мисъл за връщане в Европа със завод?

like0 unlike0
Auto-Press 12 Sep 2019 Новини
58
0
Great Wall с мисъл за връщане в Европа със завод?

Great Wall Motor май има намерение да построи завод в Европейския съюз отново. Условието за това е достигането на 50 000 продажби годишно, а намерението за това е част от усилията на компанията за растеж във външните за Китай пазари. Автопроизводителят вече опита веднъж с асамблиращ завод за всъдеходи, пикапи и леки коли у нас през 2012-а, но заводът беше консервиран през 2017-а година.

Great Wall, най-големият китайски производител на автомобили тип SUV и пикап, сега опитва да увеличи продажбите си навън от страната, както и проучва възможностите за производство навън в търсене на повече приходи и печалби, след като продажбите в най-големия пазар в света – китайския, започват да намаляват растежа си и да намаляват.

От компанията имат намерение до две години да стартират продажбите на дъщерната си луксозна марка Wey в Евросъюза, което се доказва от сериозното й участие на автосалона във Франкфурт. Собственикът на компанията Вей Жанжун сподели на щанда на марката пред журналисти - “На първо време колите ще се произвеждат в Китай и ще се изнасят за Европа. Освен с класическо задвижване ще предложим и варианти с електрическо и хибридно. Вярваме че след като достигнем ниво от 50 000 колигодишно ще се замислим да построим фабрика в Европа.”

На въпроса дали Great Wall смята да закупи чужда марка, Вей отвърна че няма нужда да лансират нова друга марка за да навлизат в нови за компанията пазари. В момента Great Wall, чиято най-продавана марка е Haval, е продава автомобили тип SUV и пикапи у нас и в Италия. През юни тази година китайците стартираха производство на свои SUV модели в собствен завод в Тула, Русия, като предвиденият капацитет там е 80 000 коли годишно.

Great Wall имаше сериозни намерения да навлезе и на пазара в Северна Америка, но планът е замразен засега, заради напрежението в търговските отношения между Китай и Щатите.

Great Wall не е единствената китайска марка с планове за производство в Европа. Geely има производствени възможности в Швеция и Белгия /Volvo/, както и в Белорусия /Geely/.

SSANGYONG MUSSO с поредно признание във Великобритания

Подобни

Автосалон Женева 2020: Новият Volkswagen Touareg R идва с 462 конски сили (Видео)

Автосалон Женева 2020: Новият Volkswagen Touareg R идва с 462 конски сили (Видео)

Volkswagen разпространи първата официална информация за новата спротна версия R на флагмана си Touareg, която ще дебютира по време...

Броят на водород зареждащите станции расте но бавно

Броят на водород зареждащите станции расте но бавно

Нещата в тази посока се движат много бавно - в края на 2019 г. 432 водородни зарядни станции са функционирали по целия свят, 330 от...

Правилно сядане е важно срещу умората и проблемите - видео

Правилно сядане е важно срещу умората и проблемите - видео

Седенето в колата за дълги периоди на пътуване може да увреди гърба ви. Всеки, който предприема дълги пътувания с кола, трябва да...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: