ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Great Wall с мисъл за връщане в Европа със завод?

like0 unlike0
Auto-Press 12 Sep 2019 Новини
58
0
Great Wall с мисъл за връщане в Европа със завод?

Great Wall Motor май има намерение да построи завод в Европейския съюз отново. Условието за това е достигането на 50 000 продажби годишно, а намерението за това е част от усилията на компанията за растеж във външните за Китай пазари. Автопроизводителят вече опита веднъж с асамблиращ завод за всъдеходи, пикапи и леки коли у нас през 2012-а, но заводът беше консервиран през 2017-а година.

Great Wall, най-големият китайски производител на автомобили тип SUV и пикап, сега опитва да увеличи продажбите си навън от страната, както и проучва възможностите за производство навън в търсене на повече приходи и печалби, след като продажбите в най-големия пазар в света – китайския, започват да намаляват растежа си и да намаляват.

От компанията имат намерение до две години да стартират продажбите на дъщерната си луксозна марка Wey в Евросъюза, което се доказва от сериозното й участие на автосалона във Франкфурт. Собственикът на компанията Вей Жанжун сподели на щанда на марката пред журналисти - “На първо време колите ще се произвеждат в Китай и ще се изнасят за Европа. Освен с класическо задвижване ще предложим и варианти с електрическо и хибридно. Вярваме че след като достигнем ниво от 50 000 колигодишно ще се замислим да построим фабрика в Европа.”

На въпроса дали Great Wall смята да закупи чужда марка, Вей отвърна че няма нужда да лансират нова друга марка за да навлизат в нови за компанията пазари. В момента Great Wall, чиято най-продавана марка е Haval, е продава автомобили тип SUV и пикапи у нас и в Италия. През юни тази година китайците стартираха производство на свои SUV модели в собствен завод в Тула, Русия, като предвиденият капацитет там е 80 000 коли годишно.

Great Wall имаше сериозни намерения да навлезе и на пазара в Северна Америка, но планът е замразен засега, заради напрежението в търговските отношения между Китай и Щатите.

Great Wall не е единствената китайска марка с планове за производство в Европа. Geely има производствени възможности в Швеция и Белгия /Volvo/, както и в Белорусия /Geely/.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: