ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Градският каршеринг /споделяне на автомобили/ расте

like0 unlike0
Auto-Press 20 Feb 2020 Новини
77
0
Градският каршеринг /споделяне на автомобили/ расте

Споделянето на автомобили се увеличава в германските градове. Това показва новата статистика за споделяне на автомобили на Федералната асоциация CarSharing напр. (Bcs). Според него през миналата година на пазара за споделяне на автомобили са се установили още 45 доставчици.

В началото на 2020 г. 226 компании за споделяне на автомобили, кооперации и клубове вече предлагат споделяне на автомобили на 840 места в Германия. Това е със 100 места повече от миналата година. Това разширяване в нови градове и общини се осъществява от нови доставчици на автомобилни услуги за споделяне на автомобили.

„Споделянето на автомобили е важен компонент на устойчивата мобилност“ - казва управляващият директор на bcs Гунар Мерке - „Колкото повече се разпространява подобна оферта в даден район, толкова повече шофьори могат да се отърват от собствената си кола, без да се налага да ограничават своята мобилност.“

В началото на 2020 г. 12 000 превозни средства бяха предоставени за споделяне на автомобили в Германия. Така този специализиран автопарк нарасна с 800 превозни средства (7,1%) в сравнение с предходната година. В същото време броят на оторизираните шофьори при процеса на споделяне на автомобили се е увеличил с 60 000 до 710 000 клиенти.

„Споделянето на автомобили има и най-голямо влияние върху облекчаването на трафика“ - казва Мерке - “Един автомобил за подобно споделяне заменя до 20 лични автомобила, поради което растежът на тази транспортна сфера е от особено значение за транспортната политика.”

Много по-рано чисто базирани доставчици са добавили така наречените "свободно плаващи превозни средства" към своите автопаркове в допълнение към предишната си оферта и сега предлагат и двата варианта от един източник. 1020 от общо 13 400 свободно плаващи превозни средства в Германия сега работят и в комбинирани системи.

Междувременно споделянето на автомобили не е вече само феномен на големите градове, съобщават от bcs. В началото на 2020 г. той покрива вече 46,8 процента от всички места с население между 20 000 и 50 000 жителя. Дори в 445 места с по-малко от 20 000 жители, вече има оферти за споделяне на автомобили. Според bcs, тези цифри вече показват, че споделянето на автомобили е възможно дори и в селските райони.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: