ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Готова ли е колата ви за зимата?

like0 unlike0
Auto-Press 06 Dec 2019 Новини
153
0
Готова ли е колата ви за зимата?

Всяка година зимата идва неизбежно и с нея ниските температури, хлъзгавите пътища и снеговалежът. Трудни условия, към които трябва предварително да се подготвят автомобилистите. Застрахователите от немската компания DA Direkt предоставят практични съвети за направата на автомобила „зимноустойчив“.

Изпозвайте зимни или всесезонни гуми. Това се изисква и от закона при определени метеорологични условия. В Германия "Ако автомобил без зимна гума попадне в инцидент поради сняг и лед, се дължиглоба и застрахователното покритие може да бъде застрашено", - казва Кристиан Шолц, експерт по застраховане на DA Direkt. - "Зимните гуми трябва да имат дълбочина на протектора най-малко четири милиметра, за да сме сигурни, че колата няма да загуби сцеплението си по хлъзгавия и заледен път. Гумите определено трябва да носят символа на алпийските върхове или снежинката."

Пълен резервоар с течност за защита срещу замръзване на предното стъкло. Трябва да имате достатъчна защита от замръзване на предното стъкло, така че видимостта на пътя да бъде ясна. Внимание - дори уплътненията на вратите и ключалките на вратите могат да замръзнат - в този случай може да помогне специлна за случая автокозметика.

Проверката на акумулатора на автомобила е добра идея. Батерията трябва да се проверява редовно, особено през зимата, и да се замени, ако е необходимо. Това ще позволи колата да се стартира без проблеми, дори в случай на сериозно студено време.

Регулирайте светлените на автомобила. Рискът от злополуки се увеличава от превозни средства, които са слабо осветени или други участници в движението не се визуализират правилно или заслепяват. По този начин достатъчната осветеност на автомобила е не само за безопасността на водача, но и на други участници в движението.

Ford с подробности за потребителските нагласи спрямо електромобила MUSTANG MACH-E

Подобни

Официално: Автосалон Женева 2020 няма да има

Официално: Автосалон Женева 2020 няма да има

След като по-рано днес швейцарското правителство забрани всички обществени мероприятия с повече от 1000 човека поне до 15 март,...

Швейцария забрани масови мероприятия. Автосалонът в Женева се очаква да бъде отменен

Швейцария забрани масови мероприятия. Автосалонът в Женева се очаква да бъде отменен

Днес Федералният Съвет на швейцарското правителство е провел извънредна среща, по време на която на фона на актуалната ситуация и...

Европа приключи 2019 година с 6 030 481 нови SUV коли

Европа приключи 2019 година с 6 030 481 нови SUV коли

Данните на JATO Dynamics за изминалата календарна година сочат, че бизнесът през 2019-а се е подобрил с 1.1% до ниво от 15 757 412...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: