ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Готова ли е колата ви за зимата?

like0 unlike0
Auto-Press 06 Dec 2019 Новини
153
0
Готова ли е колата ви за зимата?

Всяка година зимата идва неизбежно и с нея ниските температури, хлъзгавите пътища и снеговалежът. Трудни условия, към които трябва предварително да се подготвят автомобилистите. Застрахователите от немската компания DA Direkt предоставят практични съвети за направата на автомобила „зимноустойчив“.

Изпозвайте зимни или всесезонни гуми. Това се изисква и от закона при определени метеорологични условия. В Германия "Ако автомобил без зимна гума попадне в инцидент поради сняг и лед, се дължиглоба и застрахователното покритие може да бъде застрашено", - казва Кристиан Шолц, експерт по застраховане на DA Direkt. - "Зимните гуми трябва да имат дълбочина на протектора най-малко четири милиметра, за да сме сигурни, че колата няма да загуби сцеплението си по хлъзгавия и заледен път. Гумите определено трябва да носят символа на алпийските върхове или снежинката."

Пълен резервоар с течност за защита срещу замръзване на предното стъкло. Трябва да имате достатъчна защита от замръзване на предното стъкло, така че видимостта на пътя да бъде ясна. Внимание - дори уплътненията на вратите и ключалките на вратите могат да замръзнат - в този случай може да помогне специлна за случая автокозметика.

Проверката на акумулатора на автомобила е добра идея. Батерията трябва да се проверява редовно, особено през зимата, и да се замени, ако е необходимо. Това ще позволи колата да се стартира без проблеми, дори в случай на сериозно студено време.

Регулирайте светлените на автомобила. Рискът от злополуки се увеличава от превозни средства, които са слабо осветени или други участници в движението не се визуализират правилно или заслепяват. По този начин достатъчната осветеност на автомобила е не само за безопасността на водача, но и на други участници в движението.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: