ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Гигантът Geely лансира нова глобална марка електромобили

like0 unlike0
Auto-Press 11 Apr 2019 Новини
290
0
Гигантът Geely лансира нова глобална марка електромобили

Днес автомобилният гигант Geely (Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), който обединява Geely Auto Group, Volvo Car Group и Geely New Energy Commercial Vehicle Group) представи пред света изцяло новата си марка Geometry, която ще предлага, в глобален мащаб, изключително и само електромобили.

Успоредно с анонсирането на новата си марка Geometry в Сингапур, от Geely разкриха подробности за първото й пазарно предложение, наречено Geometry A, което обещава да предложи автономност в електрически режим от 500 километра. Моделът ще се предлага в две основни версии- стандартен пробег (410 км) и удължен (500 километра), както и в шест нива на оборудване.

Задвижването на Geometry A е поверено на задвижваща система с мощност от 120 кВт или 163 конски сили и въртящ момент от 250 Нм, електромобилът ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 8.8 секунди. С помощта на система за бърз заряд, презареждането на батерията от 30 до 80% ще се осъществява за 30 минути.

От Jeely анонсират, че до 2025 година, в портфолиото на Geometry ще бъдат включени 10 изцяло електрически модела, в това число седани, SUV и кросовър автомобили, както и многофункционални (MPV).

Geometry A ще се предлага с богат набор системи за активна и пасивна безопасност, в това число автоматична спирачна система с разпознаване на пешеходци, автоматични фарове, система за предупреждение при опасност от удар, полуавтономно управление (L2+) и други.

От Geely споделят, че към момента има повече от 27 000 заявки за закупуването на Geometry A, като 18 000 от тях са направени от чуждестранни клиенти, в това число от Сингапур, Норвегия, Франция и други.

Базовата цена на Geometry A в Китай (без данъчни облекчения) е определена на 31 250 щатски долара. Най-евтината версия на модификацията на електромобила с удължен пробег е 34 200 долара, а най-скъпата е 37 200 долара.

SKODA произведе 22 000 000 коли Някой да си търси автомобилен ключ за 500 000 евро? (Видео)

Подобни

CITROËN С ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ЕВРОПА ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА!

CITROËN С ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ЕВРОПА ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА!

Резултати на база регистрираните общо леки + товарни автомобили в Европа (30 държави) за първите три месеца на 2019 година: • От...

Groupe Renault показа четири нови лекотоварни машини (Видео)

Groupe Renault показа четири нови лекотоварни машини (Видео)

Днес лидерът на пазара на ванове и лекотоварни електрически автомобили Groupe Renault анонсира първите подробности за четири нови...

Карлман Кинг: шесттонен суперSUV на суперцена

Карлман Кинг: шесттонен суперSUV на суперцена

Във фоайето на Конгресния център в Ню-Йорк където в момента тече международния автосалон е паркирано нещо, което по-скоро прилича...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: