ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Германия с бум в продажбите на електрически автомобили

like0 unlike0
Auto-Press 17 Jun 2019 Новини
42
0
Германия с бум в продажбите на електрически автомобили

Позововавайки се на данните на немската агенция KBA, insideevs (https://insideevs.com) анонсира, че през май в Германия се наблюдава бум в търсенето на електромобили, като общият брой на зареждаемите (plug in) представители за месеца е достигнал ниво от 7899 единици или с 65% повече в сравнение със същия период на 2018 година.

С този впечатляващ резултат, който е второто най-добро постижение в цялата история на пазара в Германия, дяловото участие на електромобилите е достигнал ниво от почти 2.4%.

Данните за май сочат, че в търсенето на 100% електрически автомобили се наблюдава ръст от 100% до ниво от 4630 единици. При зареждаемите (plug-in) електрифицирани коли също се отчита подобрение- +33%, до ниво от 3269 екземпляра.

Най-продаваната електрифицирана кола в Германия през май е била Mitsubishi Outlander PHEV (957), но със завидно пазарно представяне може да се похвали също така и 100% електрическото Renault ZOE с 875 нови регистрации. Данните за изминалия месец сочат също така 322 реализирани единици на Audi e-tron и 317 на Tesla.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: