ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Geely си купи писта в Щатите - видео

like0 unlike0
Auto-Press 08 Nov 2018 Новини
229
0
Geely си купи писта в Щатите - видео

Geely си купи писта и то не къде да е, а в Щатите. Китайската компания обяви сделката преди два дни, а закупената от нея писта е Utah Motorsports Campus, известна преди това като Miller Motorsports Park.

Пистата е собственост на щата, а сумата на сделката не се съобщава. Купувач е Mitime Utah Investment LLC, компания поделение на Zhejiang Geely Holding Group. Този китайски холдинг е собственик още на Volvo, Polestar, Lotus, Lynk & Co. и на контролен пакет акции в Proton.

Пистата е разположена близо до Туеле, Юта, и е под контрола на щатските власти от 2015-а година насам, когато фамилията Милер се отказа да продължи лизинговия си договор. Известният бизнесмен от Юта Лари Милър построи пистата през 2005-а година, а тя заработи през 2006-а. Площта й е 511 акра и на нея са разположени писта с дължина 7100 метра, картинг писта с дължина 1440 метра, късо оф-роуд трасе, рали-крос трасе и трасе за изпитание на автомобили с различна повърхност.

В комплекса са провеждани състезания от сериите FIM Superbike World Championship, American Le Mans Series, Grand-Am Road Racing Championship, Pirelli World Challenge, NASCAR и доста други. Пистата се ползва и от Ford Performance racing school.

Geely обяви, че ще запази досегашните съглашения с организаторите на различните пистови състезания, но че всеки договор ще бъде подложен на проверка и може би променен през 2019-а година. В същото време новият собственик обещава да разшири програмата от провеждани състезания и да добави различни други забавни мероприятия.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: