ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Geely си купи писта в Щатите - видео

like0 unlike0
Auto-Press 08 Nov 2018 Новини
229
0
Geely си купи писта в Щатите - видео

Geely си купи писта и то не къде да е, а в Щатите. Китайската компания обяви сделката преди два дни, а закупената от нея писта е Utah Motorsports Campus, известна преди това като Miller Motorsports Park.

Пистата е собственост на щата, а сумата на сделката не се съобщава. Купувач е Mitime Utah Investment LLC, компания поделение на Zhejiang Geely Holding Group. Този китайски холдинг е собственик още на Volvo, Polestar, Lotus, Lynk & Co. и на контролен пакет акции в Proton.

Пистата е разположена близо до Туеле, Юта, и е под контрола на щатските власти от 2015-а година насам, когато фамилията Милер се отказа да продължи лизинговия си договор. Известният бизнесмен от Юта Лари Милър построи пистата през 2005-а година, а тя заработи през 2006-а. Площта й е 511 акра и на нея са разположени писта с дължина 7100 метра, картинг писта с дължина 1440 метра, късо оф-роуд трасе, рали-крос трасе и трасе за изпитание на автомобили с различна повърхност.

В комплекса са провеждани състезания от сериите FIM Superbike World Championship, American Le Mans Series, Grand-Am Road Racing Championship, Pirelli World Challenge, NASCAR и доста други. Пистата се ползва и от Ford Performance racing school.

Geely обяви, че ще запази досегашните съглашения с организаторите на различните пистови състезания, но че всеки договор ще бъде подложен на проверка и може би променен през 2019-а година. В същото време новият собственик обещава да разшири програмата от провеждани състезания и да добави различни други забавни мероприятия.

2 100 000 долара за първата нова Supra

Подобни

BMW с нова колекция часовници

BMW с нова колекция часовници

BMW разпространи информация за новата си лятна колекция часовници, за която от автомобилната марка споделят, че са вдъхновени от...

FORD с отделен завод за електромобили в САЩ

FORD с отделен завод за електромобили в САЩ

FORD обяви, че компанията ще разшири производствените си възможности в Съединените Американски Щати, като изгради нов комплекс за...

55 години SKODA 1000 MB

55 години SKODA 1000 MB

На 11 април 1964 година SKODA стартира производството на емблематичния си модел 1000 MB в Млада Болеслав. През септември същата...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: