ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

FORD стартира производството на електрическите бусове на DEUTSCHE POST

like0 unlike0
Auto-Press 10 Oct 2018 Новини
33
0
FORD стартира производството на електрическите бусове на DEUTSCHE POST

Ford обяви, че в Кьолн, компанията е започнала производството на специално разработените изцяло електрически бусове за доставки StreetScooter WORK XL, предназначени за гиганта Deutsche Post.

StreetScooter WORK XL на Deutsche Post, от който се планира да бъдат произвеждани по 3500 единици годишно, е разработен на бадата на шасито на модела Ford Transit, но е оборудван с изцяло електрическа задвижваща система и специално товарно отделение. То е с вместимост от 20 куб.м, предлага място за повече от 200 стандартни пакета, както и товароносимост от 1275 килограма.

От Ford са предвидили възможност за интегриране на различни като параметри електромотори и литиево-йонни батерии, като показателите на двигателите могат да достигнат до 122 конски сили мощност и 276 Нм въртящ момент. С най-голямата възможна батерия- 76 kWh, електрическият ван ще бъде в състояние да измине с един заряд до 200 километра.

Според калкулация на Ford, употребата на всеки един от електрическите ванове на Deutsche Post ще доведе до намаляване на CO2 емисиите с до 5 тона на годишна база и на икономия от 1900 литра дизелово гориво.

Електрификацията на автомобилите на Ford е от стратегическо значение за марката, като тя възнамерява да пусне в продажба 16 изцяло електрически автомобила и общо портфолио от 40 електрифицирани предложения до 2022 година. Предвидената от марката инвестиция е в размер на 9.5 млрд евро.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: