ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

FORD рециклира пластмасови бутилки и им вдъхва нов живот като автомобилни постелки

like0 unlike0
Auto-Press 19 Jun 2019 Новини
63
0
FORD рециклира пластмасови бутилки и им вдъхва нов живот като автомобилни постелки

Ford разкри подробности за интересна инициатива, която следва компанията, а именно подпомагане на рециклирането на пластмасови бутилки и вторичната им употреба под формата на автомобилни постелки.

От Ford коментират, че всяка минута, в световен мащаб се купуват по милион пластмасови бутилки или по около 10 млрд бутилки на седмица и 526 млрд на годишна база. Много голяма част от тях не достигат до центровете за рециклиране и се превръщат в реална опасност за околната среда и нейните обитатели.

За целта, от Ford са измислили хитроумно решение, с което да помогнат в ситуацията, а именно да използват бутилките и по-точно по 470 единици, за изработването на комплект автомобилни стелки за SUV модела EcoSport.

От марката са направили интересна калкулация, според която от лансирането на автомобила на пазара през 2012 година, до момента са били рециклирани повече от 650 000 000 половинлитрови пластмасови бутилки, които ако бъдат подредени една до друга по дължина, биха описали планетата повече от два пъти.

Ford използва рециклирана пластмаса за своите автомобили от повече от 20 години, като ежегодно вдъхва нов "живот" на около 1.2 млрд бутилки.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: