ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Европейска премиера на новия Haval F7x на Автомобилен Салон София 2019

like0 unlike0
Auto-Press 14 Oct 2019 Новини
116
0

Европейска премиера на новия Haval F7x на Автомобилен Салон София 2019

Европейска премиера на новия Haval F7x на Автомобилен Салон София 2019
/add_images/news/102019/s_1571036405_777.jpg
  1. Европейска премиера на новия Haval F7x на Автомобилен Салон София 2019

На 11 октомври 2019г., на специална церемония по случай откриването на Автомобилен Салон София и в присъствието на множество български и чуждестранни гости, Българска Автомобилна Индустрия, представи най-новите модели от гамата на Haval.

Haval е марка на най-големия частен китайски производител Great Wall Motors и една от трите най-големи световни марки специализирани в производството на SUV автомобили.

Технологично усъвършенстване, високи нива на сигурност и качество са сред водещите принципи спазвани при производството на автомобили Haval, каза търговският директор на компанията, който също така посочи, че в момента Great Wall Motors, разполага с 8 R&D центрове, два от които се намират в Европа. По този начин производителят гарантира, че последните технологични постижения от автомобилния свят ще бъдат интегрирани в автомобилите, които предлага.

Great Wall Motors непрекъснато инвестира и в разработката на собствени двигатели и трансмисии, в това число и на платформи за алтернативно задвижвани автомобили, като целта на производителя е до 2023 година, електрическите и хибридни модели HAVAL да доминират в неговото портфолио.

Моделът, който направи своя първи дебют пред българска публика, веднага след представянето му в Китай е технологичният, интелигентният и впечатляващият SUV – Haval F7x. Българският пазар е и първият външно-търговски пазар, на който GWM ще предлага този автомобил.

Това, което отличава моделите от F серията на Haval от познатата до този момент H серия e постигнатото технологично съвършенство. Повече технологии, авангарден дизайн, безкомпромисна сигурност ще получат собствениците на новия Haval F7x. Моделът ще се предлага с двулитров, бензинов турбо двигател, с мощност от 224 к.с. и 385 Nm въртящ момент.

F7x разполага с интелигентно 4х4 задвижване и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Високотехнологичният автомобил е с ниво на автономност L2, което означава, че управлението му може да бъде поето почти напълно от автопилота. Част от системите интегрирани в него и които позволяват всичко това са: адаптивен круиз контрол, система за предотвратяване на челен сблъсък с функция за автономно спиране и разпознаване на пешеходци, активен асистент за спазване на лентата на движение и за поддържане на траекторията, както и система, която разпознава пътните знаци и това дали шофьорът е уморен.

F7x е първият купе-кросоувър в гамата на Haval, който въпреки своя скосен покрив предлага достатъчно вътрешно пространство и комфорт за пасажерите.

Моделът ще бъде пуснат в продажба през първата половина на 2020г., като цената, на експонатът, който може да бъде видян по време на Автомобилен Салон София е 62 990 лева с вкл. ДДС.

На щанда на Haval беше представена и фейслифт версията на добре познатия на българския пазар модел - Haval H2. Той е с ново, по-модерно излъчване и редица подобрения в интериора.

Фейслифт версията ще се предлага с 1.5 литра, бензинов двигател, 4х4 задвижване и автоматична или ръчна скоростна кутия. В автомобила е добавена Apple CarPlay система.

Най-продаваният представител от гамата на Haval, в световен мащаб – моделът Haval H6, също беше сред експонатите на щанда. Той се предлага в България от края на миналата година, като само в рамките на Автомобилен Салон София за него ще важат промоционални условия за покупка.

За първи път пред българска публика бе показан и най-големият представител от гамата на Haval, автомобилът създаден за истински off-road приключения, луксозният всъдеход, за който не съществуват препятствия – модел Haval H9. Той е задвижван от 2,0-литров, четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, с мощност 245 к.с., съчетан с 8 степенна автоматична скоростна кутия ZF. Интелигентно TOD задвижване от Borg Warner, последно поколение All Terrain Control System, 6 режима на движение са само част от системите, гарантиращи стабилното пътно поведение на този автомобил при различни условия.

Haval H9 е произведен на базата на самоносеща конструкция за допълнителна стабилност и издръжливост. Експонатът е 5 местен, но модела H9 се предлага и със 7 места.

Търговският директор на Българска Автомобилна Индустрия ЕАД, официален представител на GWM за България представи и най-новата марка за българския пазар – ORA.

ORA е марка на Great Wall Motors специализирана в производството на електрически автомобили. Под капака на представения модел Ora IQ е поместен електромотор с мощност 163 конски сили, захранван от литиево-йонна батерия с капацитет 46.5 киловатчаса. При напълно заредена батерия, този електромобил може да измине пробег до 400 км.

*Източник: www.haval.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: