ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

ENYAQ: Първият електрически SUV на SKODA

like0 unlike0
Auto-Press 12 Feb 2020 Новини
69
0
ENYAQ: Първият електрически SUV на SKODA

Днес SKODA обяви, че името на първата изцяло еблектрическа кола тип SUV на марката ще се нарича ENYAQ (източник на живот).

Електрическият SUV модел на SKODA е разработен на базата на модулната платформа за 100% електрически автомобили MEB (Modular Electrification Toolkit) на Volkswagen Group.

SKODA Enyaq е поредната стъпка, която компанията прави по пътя към електрификацията на своето портфолио и което се очаква да включва повече от 10 електрифицирани автомобила до края на 2022 година. Първата стъпка в тази стратегия на марката беше направена през миналата година с пазарното лансиране на подмарката й iV и първите две предложения- CITIGOᵉ iV и SUPERB iV.

Изцяло електрическата SKODA CITIGO iV е оборудвана с батериен блок с капацитет от 32.2 kWh и електромотор с мощност от 83 конски сили и 212 Нм. Задвижването на компактния електромобил се осъществява посредством предните колела, максималната му скорост на движение е 130 км/ч, а свободният му пробег може да достигне до 260 километра.

Хибридът SKODA SUPERB iV е оборудван с 1.4 литров TSI бензинов двигател, в комбинация с електрически мотор за обща максимална мощност от 218 конски сили, като е в състояние да измине до 55 километра в чист електрически режим и до 850 километра в комбиниран.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: