ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

ENYAQ: Първият електрически SUV на SKODA

like0 unlike0
Auto-Press 12 Feb 2020 Новини
68
0
ENYAQ: Първият електрически SUV на SKODA

Днес SKODA обяви, че името на първата изцяло еблектрическа кола тип SUV на марката ще се нарича ENYAQ (източник на живот).

Електрическият SUV модел на SKODA е разработен на базата на модулната платформа за 100% електрически автомобили MEB (Modular Electrification Toolkit) на Volkswagen Group.

SKODA Enyaq е поредната стъпка, която компанията прави по пътя към електрификацията на своето портфолио и което се очаква да включва повече от 10 електрифицирани автомобила до края на 2022 година. Първата стъпка в тази стратегия на марката беше направена през миналата година с пазарното лансиране на подмарката й iV и първите две предложения- CITIGOᵉ iV и SUPERB iV.

Изцяло електрическата SKODA CITIGO iV е оборудвана с батериен блок с капацитет от 32.2 kWh и електромотор с мощност от 83 конски сили и 212 Нм. Задвижването на компактния електромобил се осъществява посредством предните колела, максималната му скорост на движение е 130 км/ч, а свободният му пробег може да достигне до 260 километра.

Хибридът SKODA SUPERB iV е оборудван с 1.4 литров TSI бензинов двигател, в комбинация с електрически мотор за обща максимална мощност от 218 конски сили, като е в състояние да измине до 55 километра в чист електрически режим и до 850 километра в комбиниран.

110 години: Алфа Ромео празнува рожден ден - видео Hyundai и Canoo със съвместна платформа за електромобили

Подобни

Как да обезопасим ремаркето?

Как да обезопасим ремаркето?

Висококачествените каравани и ремаркета са доста апетитна цел за апашите. Как можете най-добре да ги защитите? Специалистът по...

„Мистър две“ - култовата Toyota MR2

„Мистър две“ - култовата Toyota MR2

Очевиден е прякорът "Мистър Втори" на Toyota MR2. Японският двуместен спортен автомобил със средно разположен двигател...

Volkswagen отчита засилен интерес към електрифицираните си автомобили

Volkswagen отчита засилен интерес към електрифицираните си автомобили

Volkswagen обяви, че още преди пазарното лансиране на изцяло новия и 100% електрически модел ID.3 през лятото на тази година,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: