ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електрокарът Renault K-ZE е на базата на бюджетния Kwid - видео

like0 unlike0
Auto-Press 12 Oct 2018 Новини
46
0
Електрокарът Renault K-ZE е на базата на бюджетния Kwid - видео

“Групата Renault беше пионер при електромобилите и сега е европейски лидер в тяхната област. Днес представяме моделът Renault K-ZE — достъпен по цена електрически ситикар, вдъхновен от кросовърите и съчетаващ в себе си най-доброто от групата Renault” — заяви главата на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Госн при представянето на концептуалния модел на автосалона в Париж.

За идеята да се превърне бюджетният модел Renault Kwid в електромобил се говори вече втора година. Сега слуховете станаха реалност с поаза на концепта Renault K-ZE в Париж. Колата е със заявена автономност от 250 км по цикъла NEDC, но засега друго не се съобщава, освен че моделът има датчици за паркиране, камера за гледане назад и централен дисплей с наигация.

Ясно е обаче че електрическият Kwid ще стане глобален модел. В Европа, обаче,ще трябва да почакаме за него, защото първата страна която ще го получи е Китай като най-бързо растящ пазар за електрокари в света.

Гррадският електромобил от пазарния A-сегмент има “съблазнителен спортен дизайн” и в него не веднага се познава евтиният и предназначен засега само за индийския и южно-американски пазар модел Kwid. Той дори не се и спомена при представянето на колата в Париж. На практика електрокарът е получил ново “лице” с тесни светодиодни фарове, пък и абревиатурата на името му K-ZE идва явно от Kwid Zero Emission.

Производството на серийното Renault K-ZE ще става от компанията eGT New Energy Automotive, създадена преди година от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi и китайската Dongfeng Motor Group. Заводът в Шиян, Китай ще прави по 120 000 електрокара годишно, а в китайската специализирана преса се говори за цена от $7–8 хиляди долара.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90

Фейслифтът на флагмана на Volvo идва с нова опция за електрифицирано задвижване Volvo Cars представи днес обновена версия...

Volvo Trucks търси шофьори на камиони, спасили живот

Volvo Trucks търси шофьори на камиони, спасили живот

Историите на шофьори на камиони, спасили живот, ще разкаже Volvo Trucks в рамките на кампанията „Героите зад волана – Героите зад...

BMW Group и Daimler AG полагат основите на новата градска мобилност с инвестиция от 1 000 000 000 евро

BMW Group и Daimler AG полагат основите на новата градска мобилност с инвестиция от 1 000 000 000 евро

Днес автомобилните гиганти BMW Group и Daimler AG обявиха, че двете компании ще обединят своите решения за градска мобилност, за да...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: