ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане

like0 unlike0
Auto-Press 13 Mar 2018 Новини
96
0

Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане

Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане
/add_images/news/032018/s_1520931606_31.jpg
  1. Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане
  2. Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане

BMW планира към 2025-а година да има 25 електрифицирани модела в гамата си. Един от тях беше анонсиран по време на автосалона в Женева, но за съжаление не беше показан дори негов прототип а само някои снимки.

Миналата година на автосалона във Франукфурт баварците показаха концепт-кара i Vision Dynamics concept – едно доста стремително на вид четириврато купе с електрозадвижване. Очакванията че в Женева ще видим новия модел i4 не се оправдаха, но по време на презсконоференцията на баварците за него не бяха разкрити много подробности, така че ще се наложи да се ориентираме по характеристиките на миналогодишния концепт.

За i Vision Dynamics от BMW обявиха ускоряване от място до 100 км/ч за 4 секунди, максимална скорост от 200 км/ч и впечатляващ пробег с едно зареждане от 600 км.

Смята се че i4 ще ползва петото поколение на електрическата архитектура на BMW и че ще излезе на пазара през 2020-а година. Не е ясно още дали двигателят ще отпред или отзад, но от компанията обявяват динамични показатели сравними с тези на модела си 335d GT и мощност около 350 к.с.

Освен заявлението за идващия нов електрически модел, баварците разказаха за доста впечатляващите си постижения в битката за намаляване на врезностите изхвърляни от автомобилите им. Намелинето на изхвърляния CO2 е 42% в сравнение с показателите за 1995-а. През миналата година средният показател за марката е 122 г/км – доста добро ниво за марка произвеждаща големи премиални автомобили, а не компактни малолитражки.

Разликата дори с показателите от 2016-а е чувствителна - минус 2г/км. Стратегията за електромобилизация на моделната гама на баварците ще им позволи още повече да намалят средния показател за изхвърлените въглеродни окиси от колите им.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: