ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електрическият болид Volkswagen ID.R с нова цел

like0 unlike0
Auto-Press 30 Jul 2019 Новини
31
0
Електрическият болид Volkswagen ID.R с нова цел

След като постави нови абсолютни рекорди на високопланиското състезание Пайкс Пийк през миналата година, а през тази разби рекордите на Нюрбургринг и Гудууд, специално разработеният изцяло електрически болид ID.R Volkswagen има нова цел- да постави основната, върху която да работят всички останали на високопланиското изкачване в планината Тианмен в Китай.

Новата инициатива на Volkswagen с ID.R е насрочена за септември и със сигурност ще привлече вниманието както на местните потребители, така и в световен мащаб, и ще подпомогне марката в нейната стратегия за електрификацията на портфолиото си на територията на Китай. От автомобилната компания са си поставили за цел до 2035 година 50% от доставяните на местните клиенти коли да бъде електрифицирани.

"Електрическото задвижване е предвестник на нова ера в амтомобилното производство", коментира Франк Уелш, член на управителиня борд на подразделението леки коли на Volkswagen. "Volkswagen прави важно допълнение към това развитие с ID гамата си, която ще бъде лансирана в скоро време. Виждам ID.R като важен посланик в това отношение".

Пътят в планината Тианмен в Китай обещава да предложи сериозно предизвикателство за ID.R. Той включва потегляне от надморска височина от 200 метра, тесни преминавания и стръмни изкачвания, 99 завоя и финал на 1300 метра пред впечатляващата Врата към Рая.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: