ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електрическата SKODA ENYAQ iV обещава емоционален дизайн (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 12 Aug 2020 Новини
49
0

Електрическата SKODA ENYAQ iV обещава емоционален дизайн (Видео)

Електрическата SKODA ENYAQ iV обещава емоционален дизайн (Видео)
/add_images/news/082020/s_1597251602_481.jpg
  1. Електрическата SKODA ENYAQ iV обещава емоционален дизайн (Видео)
  2. Електрическата SKODA ENYAQ iV обещава емоционален дизайн (Видео)
  3. Електрическата SKODA ENYAQ iV обещава емоционален дизайн (Видео)

След като преди няколко дни разпространиха първите изображения на интериора на изцяло новия си 100% електрически SUV модел ENYAQ iV, днес SKODA разпространи и първите скици на завършения дизайн на електромобила, който ще бъде представен пред света на 1 септември в Прага.

От SKODA коментират, че ENYAQ iV ще постави началото на нова глава в историята на марката, като освен че ще бъде първата кола на компанията, разработена на специално създадената модулна платформа за електромобили MEB, ще предложи и емоционален, но и балансиран, дизайн, характерният за представителите на фирмата интериорен простор и възможно най-доброто и ново, което компанията е в състояние да предложи в момента по отношение на системите за комфорт и безопасност.

"Дизайнът на ENYAQ iV е прогресивен, балансиран и уверен", коментира Карл Нойхолд, шеф на подразделението Екстериорен дизайн на SKODA. "Новите пропорции му придават специална динамика, както и просторен интериор. Големите джанти и отстояние от пътя пък му придават мощното присъствие на SUV".

SKODA ENYAQ iV ще се предлага с избор между версии съд задно и 4х4 задвижване, три батерийни блока, в зависимост от капацитета, и пет нива на мощностни показатели.

SKODA ENYAQ iV ще стъпи на пазара с основни габарити дължина 4648 мм, ширина 1877 мм и височина от 1618 мм, а междуосието на електромобила ще бъде 2765 мм. Товарното му отделение ще предложи полезен обем от 585 литра.

Базовата версия на SKODA ENYAQ iV ще бъде ENYAQ iV 50, като на борда ще бъде интегриран батериен блок с капацитет от 55 kWh и електромотор в задната част на купето с мощност от 150 конски сили, а автономността ще бъде от до 340 километра. Свободният пробег се увеличава до 390 километра при избор на модификацията с 62 kWh батерия. Модификацията ENYAQ iV 80 (82 kWh батерия), която е със задно задвижване, обещава мощност от 205 конски сили и до 500 километра пробег. Съшата батерия ще бъде вградена и в двете версии със задвижване на четирите колела- 80X и vRS, които обещават мощности от съответно 266 и 306 конски сили, и пробег от до 460 километра.

Топ-версията на ENYAQ iV ще предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди и максимална скорост на движение от 180 км/ч.

Новият електромобил на SKODA ще бъде пуснат в производство към края на тази година , а пазарното му лансиране е планирано за началото на 2021 година, като първоначално ще се предлага пилотната му специална серия Founder’s Edition (1895 бройки)

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: