ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електрическата машина на Harley-Davidson - LiveWire с дебют в Европа – видео

like0 unlike0
Auto-Press 09 Nov 2018 Новини
178
0
Електрическата машина на Harley-Davidson - LiveWire с дебют в Европа – видео

Първият електрически мотоциклет на Harley-Davidson - LiveWire, при представянето си преди четири години изглеждаше донякъде като самоцелен прототип, но се оказва, че машината си е истинска, вече и серийна, и направи дебют дори в Европа по време на мотоциклетния салон EICMA в Милано, донасяйки много нова информация за себе си.

Машината се задвижва от електромотор с постоянен магнит, специално развит “да генерира звук, който да нараства по сила и обем с нарастването на скороста”. Идеята е да се дава индикация за мощноста на мотоциклета, което да засили удоволствието от карането му и да привлече хората, които са все още скептични, че електробайк би могъл да даде това, което харесват в класическите мотори Harley.

Tяговият литиево-йонен акумулатор е поместен в кутия от кован алуминий, но налице е и втори 12-волтов акумулатор, който захранва светлините, приборното табло и звуковия сигнал. Мотоциклетът идва със зарядно от първо ниво /типична 110 Волтова мрежа, но може да се зарежда и от ниво 2, 3, DC бързо зареждане (SAE J1772) или IEC Type 2 зарядно, за да може да се кара извън Щатите. От компанията заявява, че всеки техен дилър ще разполага с публично достъпен бързо заряден DC пост.

Спирачките на LiveWire отпред са Brembo Monoblock, дискови, 300 мм с АБС и тракшън контрол стандартно, а самата машина ще има седем режима на движение. Три от тях са стандартни – подобни на тези при Ducati - touring, urban и enduro и четири, които собственикът ще има възможност да модулира със специфични функции като отговор на “газта” и ниво на тракшън контрол.

Всички функции на машината се контролират от цветно TFT приборно табло или дисплей на течни кристали. Машината предлага Bluetooth свързване с телефона на собственика за навигиране и слушане на музика. И още една удобна функция – екранът може да се регулира по наклон за по-добро разчитане на данните на него.

Продажбите на машината ще стартират в Европа през следващата година, като предварителните поръчки ще могат да се правят от януари. Harley-Davidson вече обяви, че ще има “пълно портфолио от електромотоциклети към 2022-а”.

Ducati е почти готов с електрически байк

Подобни

SKODA SUPERB: 500 000 от третото поколение

SKODA SUPERB: 500 000 от третото поколение

Днес SKODA обяви, че производството на актуалното (трето) поколение на флагмана на марката- SUPERB, е достигнало границата от 500...

Jaguar Land Rover създаде прецедент в света на автомобилите. Осъди китайски плагиат

Jaguar Land Rover създаде прецедент в света на автомобилите. Осъди китайски плагиат

Jaguar Land Rover обяви, че компанията е спечелила дело в китайски съд (Beijing Chaoyang District Court) срещу местна...

Citroen C5 Aircross: Стилен, свеж и технологичен (Видео)

Citroen C5 Aircross: Стилен, свеж и технологичен (Видео)

Актуалното поколение на компактния Citroen C3 е един от малкото представители на компактните автомобили, които внасят жизнерадостно...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: