ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Ефективна тяга: новото BMW X5 xDrive40d и новото BMW X6 xDrive40d с редови шестцилиндров дизелов двигател и технология Mild Hybrid.

like0 unlike0
Auto-Press 14 Feb 2020 Новини
50
0
Ефективна тяга: новото BMW X5 xDrive40d и новото BMW X6 xDrive40d с редови шестцилиндров дизелов двигател и технология Mild Hybrid.

Нов вариант на задвижването с мощност 250 кВт/340 к.с. и максимален въртящ момент от 700 Нм за новите модели BMW X5 xDrive40d и BMW X6 xDrive40d +++ 48-волтовият стартер/генератор осигурява допълнителна електрическа мощност от 8 кВт/11 к.с.

Високоефективната технология Mild Hybrid ще оптимизира спонтанното разгръщане на мощността и коефициента на полезно действие на задвижващата система и при BMW X5 и BMW X6. При новите модели BMW X5 xDrive40d (среден разход на гориво: 6,4 – 5,9 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 167 – 154 г/км) и BMW X6 xDrive40d (среден разход на гориво: 6,2 – 5,8 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 164 – 153 г/км) от май 2020 година ще се монтира новоразработен редови шестцилиндров дизелов двигател в комбинация с 48-волтов стартер/генератор. Благодарение на повишената до 250 кВт/340 к.с. мощност на двигателя с вътрешно горене и електрическото подпомагане на Mild Hybrid системата може да осигури още по-интензивно на увереният устрем напред, характерен за Sports Activity Vehicle (SAV) и Sports Activity Coupé (SAC) от висок клас.

За динамичните характеристики на BMW X5 и BMW X6 са характерни спортната и прецизна управляемост на пътя, както и стабилната гъвкавост извън пътищата с твърда настилка. Със силното присъствие на мощния и елегантен дизайн, както и луксозната атмосфера в интериора двата основателя на съответните автомобилни сегменти са изключително впечатляващи и в актуалното си поколение. Освен това висококачественото оборудване за комфорт и напредничавите технологии при управлението и свързаността допринасят за радостта от шофирането при двата BMW X модела. Най-новите иновации в областта на задвижващите технологии разширяват гамата от двигатели за SAV и SAC с дизелов агрегат, който по особено убедителен начин съчетава еластичността и ефективността.

Редови шестцилиндров дизелов двигател с каскадно свръхпълнене и оптимизирано директно впръскване

Технологията BMW TwinPower Turbo на новия трилитров редови шестцилиндров дизелов двигател се състои от двустепенна система за свръхпълнене и директно впръскване Common-Rail с пиезо-инжектори. Спонтанните реакции на свръхпълненето се подобряват от променливата геометрия на турбините за високо и ниско налягане. Инжекторите подават горивото в горивните камери с до десет впръсквания на работен такт и с налягане до 2 700 бара. Новият, интегриран в инжектора сензор за налягане осигурява особено прецизно дозиране, с което се гарантират добър разход на гориво и по-чисто изгаряне. Новият дизелов двигател развива максимален въртящ момент от 700 Нм, което е на разположение между 1 750 и 2 250 об/мин. Двигателят развива максималната си мощност от 250 кВт/340 к.с. при 4 400 об/мин. На пътя и извън него мощността се предава чрез осемстепенна трансмисия Steptronic трансмисия и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive, което при новото BMW X5 xDrive40d и новото BMW X6 xDrive40d подава мощност към задните колела и по този начин повишава пъргавината при спортно шофиране по завои.

Въведената серийно още през 2012 година при дизеловите двигатели на BMW двустепенна NOx обработка на отработените газове също е модернизирана. Разположените близо до двигателя компоненти се състоят от дизелов оксидационен катализатор и SCR покритие на дизеловия филтър за твърди частици. За оптимално редуциране на емисиите на азотни оксиди (NOx) близо до двигателя е монтиран втори дозатор на SCR системата. По този начин новото BMW X5 xDrive40d и новото BMW X6 xDrive40d още днес отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии Euro 6d, която влиза в сила едва през 2021 година.

Технологията Mild Hybrid: допълнителната електрическа мощност от 8 кВт/11 к.с. повишава тягата и понижава разхода на гориво

Новият дизелов двигател се подпомага от 48-волтовия стартер/генератор на системата Mild Hybrid. Допълнителната електрическа мощност от 8 кВт/11 к.с. подобрява както спонтанното разгръщане на мощността, както и коефициента на полезно действие на задвижването. Електрическият Boost повишава динамиката при потегляне и ускорение. Благодарение на това новото BMW X5 xDrive40d и новото BMW X6 xDrive40d ускоряват от 0 до 100 км/ч за 5,5 сек. Благодарение на допълнителната електрическа мощност при шофиране с постоянна скорост двигателят с вътрешно горене може особено често да работи в режими на оптимално по отношение на ефективността натоварване и по този начин да се редуцират пиковете на разхода.

Необходимият за това стартер/генератор черпи енергия от 48-волтова батерия, която чрез 12-волтовата бордна мрежа захранва и електрическите функции на автомобила. Тя се зарежда с помощта на рекуперация при движение по инерция и при спиране, както и чрез целенасочено повишаване на мощността на двигателя с вътрешно горене. Технологията Mild Hybrid повишава и комфорта при шофиране на новото BMW X5 xDrive40d и новото BMW X6 xDrive40d. Подпомагащото въздействие на 48-волтовия стартер/генератор осигурява особено бързи и комфортни реакции при промяна на натоварването. Освен това мощният генератор осигурява спонтанно и почти без вибрации изключване и повторно стартиране на двигателя с вътрешно горене при ползването на автоматичната функция Старт/Стоп, както и на функцията безмоторно движение. Благодарение на това е възможно във фазите на безмоторно движение двигателят не само да бъде отделян от задвижването, но и да бъде изключван напълно. За да може това да става колкото се може по-често, оптимизиращата комфорта функция за безмоторно движение вече ще е налична не само в режим ECO PRO, но и при режима COMFORT на Контрола на шофирането.

*Източник: www.bmw.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: