ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Една италианска хубавица - Alfa Romeo Montreal

like0 unlike0
Auto-Press 26 Jun 2019 Новини
17
0

Една италианска хубавица - Alfa Romeo Montreal

Една италианска хубавица - Alfa Romeo Montreal
/add_images/news/062019/s_1561532404_159.jpg
  1. Една италианска хубавица - Alfa Romeo Montreal
  2. Една италианска хубавица - Alfa Romeo Montreal

През този месец, но в 1971-а г. на пазара излиза моделът Alfa Romeo Montreal, който става и флагман на проутата италианска спортна марка. Ежедневното производство е на пет автомобила, като спортното и комфортно купе се доставя от Bertone.

Моделът е култивирана състезателна машина с 8-цилиндров мотор, предлагащ мощност от 200 к.с. по DIN от ходовия си обем от 2595 куб.см. Той е развитие на състезателния двигател на Alfa 33 Coupé, има четири горно разположени разпределителни вала, сух картер и колянов вал от волфрамов сплав. Максималната скорост е 220 км/ч., а километър от място се взима за впечатляващите за времето си 28,2 секунди.

Шасито на машината е типично за Alfa, със спортна настройка, но вибрациите от пътя се поемат добре от окачването, доказало се при по-малките модели на Alfa и внимателно изработените комфортни седалки.

Както всички алфи от тогава задният мост е цял, но с корпус на дифиренциала от алуминий. Спирачките са дискови с радиални вентилационни канали, петстепенната скоростна кутия се управлява от къс лост, монтиран на централната конзола.

Конкуренцията за Alfa "Montreal" тогава се е представяла от ексклузивни автомобили като Mercedes 350 SL, BMW 3.0 CS, Citroen SM и може би дори Porsche 911 S. Въпреки тази силна конкуренция, флагманът на Alfa е сред най-търсените модели за колекционерите.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: