ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Двойно отличие за Ford в надпреварата за Международен ван на годината и Международната награда за пикап 2020

like0 unlike0
Auto-Press 21 Nov 2019 Новини
34
0
Двойно отличие за Ford в надпреварата за Международен ван на годината и Международната награда за пикап 2020

Ford Transit Custom Plug-In Hybrid и EcoBlue Hybrid ван, са избрани за Международен ван на годината (IVOTY). Ford Ranger получава титлата Международен пикап (IPUA) на 2020.

Журито възхвалява хибридните двигатели на Ford Transit Custom, които осигуряват икономия на гориво, помагат на предприятията да изпълняват целите за чист въздух и позволяват влизане в зони с ниски емисии.

Ford Ranger предлага подобрена производителност и икономия на гориво с усъвършенствани технологии за свързване и помощ на водача, за да повиши производителността на бизнеса.

Ford е първият производител, спечелил два пъти IVOTY и IPUA в една и съща година.

Ford празнува истинско превземане на наградите за лекотоварни автомобили, след като хибридът Ford Transit Custom е обявен за Международен ван на годината (IVOTY) 2020, а Ford Ranger е удостоен с Международната награда за пикап (IPUA) 2020.

Ford е първият производител, който взима награди IVOTY и IPUA в една и съща година на два пъти, като за първи път постига подвига през 2013 година.

Новите модели Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid бяха колективно оценени за победители в престижната годишна награда IVOTY от жури от 25 специализирани журналисти от 25 страни от цяла Европа, на специална церемония в Лион, Франция.

Журито похвали гамата от електрифицирани решения за задвижване на двигателя, предлагани от Ford Hybrid и гамата на ван Transit Custom - предназначени да помогнат за намаляване на разходите на гориво на операторите, да позволят влизане във увеличаващите се зони с ниски емисии и предлагат практични решения за бизнеса, който се опитва да намали емисии и да отговари на целите за по-чист въздух.

Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid 1-тонни ванове и Transit EcoBlue Hybrid 2-тонен ван, който спечелиха позицията за подгласник на тазгодишната церемония, са три от 14 електрифицирани автомобила, които Ford представя в Европа преди края на 2020 г. Сега Ford печели титлата IVOTY общо шест пъти.

Ford Ranger - най-продаваният пикап в Европа* - впечатли 18-те съдии с по-мощния си и 2-литров дизелов двигател EcoBlue и модерни технологии за подпомагане на водача, за да вземе отличието на IPUA.

„Нашите нови Transit Custom Plug-In Hybrid и EcoBlue Hybrid модели са правилните превозни средства в точното време - помагаме на нашите клиенти да намалят разходите и емисиите и да посрещнaт предизвикателствата на работата в днешната бизнес среда, без да жертваме практичността или полезния товар. И новият ни Ranger вдига летвата за усъвършенстване, технология и производителността в пикап сегмента “, казва Ханс Шеп, генерален мениджър, лекотоварни превозни средства, Ford of Europe.

Комбинирайки способността за шофиране с нулеви емисии и спокойствието за неограничен пробег, Transit Custom Plug-In Hybrid може да се зарежда с електричество от мрежата за чисто електрически обхват на шофиране с NEDC до 56 км. ** Предните колела на автомобила се задвижват от електрически мотор с мощност 92,9 кВт, захранван от 13.6 кВтч литиево-йонна батерия. Многократно награждаваният 1.0-литров бензинов двигател EcoBoost на Ford, действа като разширител на обхвата за общ обхват на шофиране над 500 км.

Хибридната версия на Transit Custom е с мек хибрид в комбинация с EcoBlue двигател, като използва специален стартер/генератор вместо стандартния алтернатор, което позволява възстановяване и съхранение на енергия по време на забавянето на автомобила и зареждане на 48-волтова литиево-йонна батерия с въздушно охлаждане. Натрупаната енергия се използва за подпомагане на въртящия момент на двигателя и е оптимизирана, за да осигури до 8 на сто подобряване на горивната ефективност за допълнително подобрения 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue на Ford.

Новият Ford Ranger се предлага в стилове на купето с единична кабина, удължена кабина и двойна кабина и разполага със стандартно задвижване на четирите колела и подобрена версия на 2,0-литров двигател EcoBlue на Ford, предлагащ до 9% подобрение на горивната ефективност в комбинация с нова 10-степенна автоматична трансмисия. Технологиите за шофиране включват стандартна система за предотвратяване на сблъсъка с разпознаване на пешеходци и нови инструменти, включително наличната бордова модемна технология FordPass Connect, повишаваща удобството и производителността.

Линията на Ranger включва новия Ranger Raptor - най-високо проходимата версия досега. Задвижван от битурбо 2-литров EcoBlue двигател с мощност от 213 к.с., Ranger Raptor се отличава с изключителна стилистика и се поддържа от уникално шаси на Ford Performance, оптимизирано за високоскоростно шофиране извън пътя и възможност за преминаване навсякъде.

„Поздравления за Ford и двойния им успех при спечелването на Международен ван на годината 2020 и Международна награда за пикап 2020 в една и съща година. Голямо постижение и заслужено. С ясен акцент върху хибридизацията, инженерите на Ford са разработили устойчив задвижващ механизъм, който е тук и сега в полза на всички ползватели. И Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid се управляват и се представят изключително добре! “, Каза Jarlath Sweeney, председател на международното жури на ван на годината.

„Най-продаваният в Европа 1-тонен пикап беше признат от журито като техен избор номер 1, когато стана дума за гласуване за титлата до 2020 г.“, каза Sweeney. „Това е вторият случай, когато Ranger получaва това признание, след като преди това спечели през 2013 г. и от този момент започна дългият и успешен път на това поколение на модела.“

Ford е №1 марка в Европа за лекотоварни автомобили. Продажбите за тази година до октомври на Transit Custom, достигнаха 114 000, което е с 2,6% повече в сравнение с предходната година. Ranger е пикап №1 в Европа с продажби от 43 300 за същия период.

*Източник: www.ford.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: