ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

ДВОЕН ПОДИУМ ЗА ОТБОРА PEUGEOT TOTAL В СВЕТОВНИЯ РАЛИ КРОС ШАМПИОНАТ

like0 unlike0
Auto-Press 15 May 2018 Новини
75
0

ДВОЕН ПОДИУМ ЗА ОТБОРА PEUGEOT TOTAL В СВЕТОВНИЯ РАЛИ КРОС ШАМПИОНАТ

ДВОЕН ПОДИУМ ЗА ОТБОРА PEUGEOT TOTAL В СВЕТОВНИЯ РАЛИ КРОС ШАМПИОНАТ
/add_images/news/052018/s_1526367612_331.jpg
  1. ДВОЕН ПОДИУМ ЗА ОТБОРА PEUGEOT TOTAL В СВЕТОВНИЯ РАЛИ КРОС ШАМПИОНАТ
  2. ДВОЕН ПОДИУМ ЗА ОТБОРА PEUGEOT TOTAL В СВЕТОВНИЯ РАЛИ КРОС ШАМПИОНАТ
  3. ДВОЕН ПОДИУМ ЗА ОТБОРА PEUGEOT TOTAL В СВЕТОВНИЯ РАЛИ КРОС ШАМПИОНАТ
  4. ДВОЕН ПОДИУМ ЗА ОТБОРА PEUGEOT TOTAL В СВЕТОВНИЯ РАЛИ КРОС ШАМПИОНАТ
  5. ДВОЕН ПОДИУМ ЗА ОТБОРА PEUGEOT TOTAL В СВЕТОВНИЯ РАЛИ КРОС ШАМПИОНАТ

ПОБЕДА ЗА СЕБАСТИАН ЛЬОБ, ТИМИ ХАНСЕН Е ТРЕТИ!

WRX Кръг #3 – Мете, 12-13.05

Пилотът на отбора PEUGEOT Total Себастиан Льоб спечели категорична победа в Белгия зад волана на PEUGEOT 208 WRX! Деветкратният световен рали шампион демонстрира своите умения и талант, като спечели както полуфинала, така и силно оспорвания финал. Към Льоб на подиума се присъдени съотборникът му в отбора PEUGEOT Total Тими Хансен, който спечели 3-то място в крайното класиране. Силният резултат помогна на отбора PEUGEOT Total да се придвижи на 2-ро място в класирането на отборите в Световния рали крос шампионат с Льоб, приближаващ водача в класирането на пилотите в Шампионата.

. Себастиан Льоб си осигури добро финиширане в първата и втората квалификация в събота. Той имаше проблем с трудните условия по време на третата квалификация в неделя сутрин, когато се оказа с ограничени възможности за изпреварване. След това успя да се завърне и накрая завърши 4-ти в подреждането след квалификациите. Французинът направи впечатляващо представяне, с което спечели полуфинал 2, и заяви пол позиция за финала. На финала той запази темпото, извличайки максималното от своя PEUGEOT 208 с 600 к.с. в оспорвана битка, за да спечели своята първа финална победа в Световния рали крос шампионат за 2018 г. Този страхотен резултат го изкачи до 2-ра позиция в класирането на пилотите в Шампионата.

. Тими Хансен направи летящ старт в Мете с 3-та и 2-ра позиция в първата и втората квалификация съответно. Той отбеляза последователно първото място в третата квалификация, беше 7-ми в четвъртата и завърши 2-ри в подреждането след квалификациите. От предна позиция в полуфинал 2 той беше изтласкан при старта от Бакеруд и падна до шеста позиция в първата обиколка. Това даде тласък на героичния отговор на Хансен, който прелетя с аса PEUGEOT 208 WRX по трасето. Завършването на 3-та позиция беше достатъчно да го класира за финала, където той отново проби пътя си от 6-ти на старта до 3-ти на финалната линия – 1-вият подиум за него през този сезон.

. Кевин Хансен демонстрира чудесно таланта си през целия уикенд, постигайки обещаващо представяне и отлични времена в първата (5-ти) и втората (6-ти) квалификация. Той започна третата квалификация силно – правейки най-добрия старт със своя отличителен жълт PEUGEOT 208 WRX - и водеше цялото състезание, докато скъпо струваща грешка по време на „жокера“ в последната обиколка – той претовари двигателя – не го изпрати на 15-то място. На 10-та позиция в четвъртата квалификация и 9-ти в подреждането след квалификациите, той получи билет за първия си полуфинал за сезон 2018. Хансен започна полуфинал 1 отзад и въпреки че не успя да се класира за финала, отново доказа, че притежава необходимото да се състезава с най-добрите.

След две втори места в Барселона и Монталегре този двоен подиум за PEUGEOT и победата на Себастиан Льоб са голяма награда за екипа на отбора PEUGEOT Total. Зад кулисите механици и инженери работиха упорито, за да стартират тази нова състезателна програма в Световния рали крос шампионат, веднага след зашеметяващата 3-та последователна победа в рали „Дакар“ през януари.

КЛАСИРАНЕ НА ПИЛОТИТЕ В ШАМПИОНАТА СЛЕД КРЪГ #3/12

• Йохан КРИСТОФЕРСОН / Volkswagen Polo R - 75 точки

• Себастиан ЛЬОБ / PEUGEOT 208 WRX - 66 точки

• Петер СОЛБЕРГ / Volkswagen Polo R - 65 точки

• Андреас БАКЕРУД / Audi S1 - 61 точки

• Тими ХАНСЕН / PEUGEOT 208 WRX - 59 точки

• Матиас ЕКСТРЬОМ / Audi S1 - 59 точки

• Никлас ГРЬОНХОЛМ / Hyundai i20 – 37 точки

• Янис БАУМАНИС / Ford Fiesta - 32 точки

• Герлен ШИШЕРИ / Renault Mégane RS - 27 точки

• Тимур ТИМЕРЗЯНОВ / Hyundai i20 - 27 точки

• Робин ЛАРСЪН / Ford Fiesta - 26 точки

• Кевин ХАНСЕН / PEUGEOT 208 WRX - 26 точки

• Кевин ЕРИКСОН / Ford Fiesta - 15 точки

• Жером ГРОСЕ-ЖАНЕН / Renault Mégane RS - 15 точки

• Грегоа ДЕМОСТИЕ / PEUGEOT 208 - 5 точки

КЛАСИРАНЕ НА ОТБОРИТЕ В ШАМПИОНАТА СЛЕД КРЪГ #3/12

• PSRX Volkswagen Sweden - 140 точки

• Отбор PEUGEOT Total - 125 точки

• EKS Audi Sport - 120 точки

• GRX Taneco - 64 точки

• GC Kompetition - 42 точки

• Olsbergs MSE - 41 точки

СЛЕДВАЩ КРЪГ

Следващият кръг от Световния рали крос шампионат на FIA ще се състои в Силвърстоун, Англия: домът на британската надпревара Гран при! След откриващия кръг в Барселона, това е втората локация за годината на писта на Формула 1. Но тя е съвсем различна по характер и тъй като е съвсем нова, никой не би следвало да има истинско предимство, базирано на предишни познания. Отборите имаха възможността да я пробват по време на теста преди сезона на IMG през март и PEUGEOT със Себастиан Льоб спечели там първия кръг от Британския рали крос шампионат по-рано през този сезон.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: