ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

DS Automobiles - с пулса на времето

like0 unlike0
Auto-Press 30 Jul 2020 Новини
101
0

DS Automobiles - с пулса на времето

DS Automobiles - с пулса на времето
/add_images/news/072020/s_1596092404_515.jpg
  1. DS Automobiles - с пулса на времето

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

Първата половина на 2020 г. беше може би най-голямото предизвикателство в историята на цялата автомобилна индустрия. Лукаш Доле, управляващ директор на DS Automobiles, ни даде представа за бъдещото автомобилно планиране на компанията в тези условия. То ще е луксозно, удобно, екологично чисто и електрическо.

Лукаш Доле ръководи DS Automobiles в Германия от септември 2019 г. Стратегията е в съзвучие с времето - електрификацията става “сърце4 на вносителя. Младата премиум марка на Groupe PSA току-що обяви отличен резултат - DS Automobiles твърди, че е водещата многоенергийна марка в Европа с по-малко от 80 грама емисии на CO2.

Французите засега са зад Tesla в това отношение, но изпреварват всички други производители на автомобили, които според DS имат около 30 грама повече емисии на CO2. В момента делът на продажбите на електрифицирани автомобили е 26 процента от общия.

Дизайнерското студио на DS в Париж непрекъснато експериментира с материали и техники. Индивидуалността и устойчивостта са начело в списъка на търсеното от автомобилите за потенциалните клиенти на DS.

Според Лукас Доле купувачите са предприемачи, желаещи да се променят, често независими, които обичат авангарда и които ценят комфорта, като вентилирани седалки например. Възрастта на базовия фен на DS е около 40+ години. DS е също партньор на Парижката седмица на модата, защото това отговаря на кредото на марката, която не иска да премине в мейнстрийма на автомобилната промишленост.

Дилърите в автокъщите на марката са добре обучени, а финансирането на федералното правителство за изцяло електрически превозни средства вече също е огромен стимул за покупка. Книгите за поръчки са добре запълнени, а през юли 2020 г. вече се предлага и кутия за стена с два кабела за зареждане за всеки закупен DS.

Почти 3000 бройки бяха продадени през 2019 г., което е съвсем прилично за такава млада марка. До края на юни 2020 г. регистрациите са на около 1300 автомобила, което все още е добра стойност в Коронакризата.

Концептуалният автомобил DS Aero Sport Lounge дава поглед в бъдещето на марката. Според производителя електрическия мотор с мощност 500 кВт / 680 к.с. и пробега с едно зареждане от 650 километра прави модела пионер в областа му. За разлика от много други концептуални автомобили, DS Aero Sport Lounge е проектиран за реално шофиране, казва Доле. В интериора има много естествени материали като памучен сатен, сплетен микрофибър или на базата на слама, което трябва да подсказва хармония с природата.

Използването и обработката на слама е почти забравен занаят, който е бил използван за покриване на повърхности още през 17 век. Той е бил ценен не само в народните, но и в благородническите кръгове и е работил с нарязана и изгладена слама за материал, който свети златисто. Тази нова специално създадена повърхност за тапицерии е развита в сътрудничество с парижкото студио Lison de Caunes.

Понастоящем електрифицираната моделна гама от DS Automobiles се състои от изцяло електрическия DS 3 Crossback E-Tense и хибрида DS 7 Crossback E-Tense с задвижване на всички колела и 220 кВт / 300 к.с. Още един плъгин хибриден вариант с задвижване на предните колела и 165 кВт / 225 к.с. вече е обявен за DS 7 Crossback. DS 9 идва в края на 2020 г. и ще се предлага в три плъгин хибридни варианта.

DS Automobiles участва във Формула E от 2015 г. и вече отбеляза многобройни победи. Team DS Techeetah е лидер в отборното и индивидуалното класиране през настоящия сезон 2019/2020 и има пионерска роля по отношение на електромобилността. От 2025 г. нататък DS Automobiles ще предлага само изцяло електрически модели и плъгин хибриди.

Електрическият HUMMER стъпва на пазара през есента на 2021 (видео) Lada представи специалната версия Largus Cross Quest

Подобни

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

• Maserati разширява колекцията Trofeo: към Levante се присъединяват Ghibli и Quattroporte • Ghibli и Quattroporte Trofeo:...

Екстремен офроуд с новото BRONCO (Видео)

Екстремен офроуд с новото BRONCO (Видео)

Преди около месец, FORD разкри първите подробности за изцяло новото си BRONCO, което се оказа, че ще продължи да съществува под...

NOVITEC даде 707 конски сили на McLaren GT (Видео)

NOVITEC даде 707 конски сили на McLaren GT (Видео)

Специалистът в областта на доработката на луксозни спортни автомобили NOVITEC анонсира подробности за новата си програма за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: