ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

DS Automobiles - с пулса на времето

like0 unlike0
Auto-Press 30 Jul 2020 Новини
114
0

DS Automobiles - с пулса на времето

DS Automobiles - с пулса на времето
/add_images/news/072020/s_1596092404_515.jpg
  1. DS Automobiles - с пулса на времето

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия

Първата половина на 2020 г. беше може би най-голямото предизвикателство в историята на цялата автомобилна индустрия. Лукаш Доле, управляващ директор на DS Automobiles, ни даде представа за бъдещото автомобилно планиране на компанията в тези условия. То ще е луксозно, удобно, екологично чисто и електрическо.

Лукаш Доле ръководи DS Automobiles в Германия от септември 2019 г. Стратегията е в съзвучие с времето - електрификацията става “сърце4 на вносителя. Младата премиум марка на Groupe PSA току-що обяви отличен резултат - DS Automobiles твърди, че е водещата многоенергийна марка в Европа с по-малко от 80 грама емисии на CO2.

Французите засега са зад Tesla в това отношение, но изпреварват всички други производители на автомобили, които според DS имат около 30 грама повече емисии на CO2. В момента делът на продажбите на електрифицирани автомобили е 26 процента от общия.

Дизайнерското студио на DS в Париж непрекъснато експериментира с материали и техники. Индивидуалността и устойчивостта са начело в списъка на търсеното от автомобилите за потенциалните клиенти на DS.

Според Лукас Доле купувачите са предприемачи, желаещи да се променят, често независими, които обичат авангарда и които ценят комфорта, като вентилирани седалки например. Възрастта на базовия фен на DS е около 40+ години. DS е също партньор на Парижката седмица на модата, защото това отговаря на кредото на марката, която не иска да премине в мейнстрийма на автомобилната промишленост.

Дилърите в автокъщите на марката са добре обучени, а финансирането на федералното правителство за изцяло електрически превозни средства вече също е огромен стимул за покупка. Книгите за поръчки са добре запълнени, а през юли 2020 г. вече се предлага и кутия за стена с два кабела за зареждане за всеки закупен DS.

Почти 3000 бройки бяха продадени през 2019 г., което е съвсем прилично за такава млада марка. До края на юни 2020 г. регистрациите са на около 1300 автомобила, което все още е добра стойност в Коронакризата.

Концептуалният автомобил DS Aero Sport Lounge дава поглед в бъдещето на марката. Според производителя електрическия мотор с мощност 500 кВт / 680 к.с. и пробега с едно зареждане от 650 километра прави модела пионер в областа му. За разлика от много други концептуални автомобили, DS Aero Sport Lounge е проектиран за реално шофиране, казва Доле. В интериора има много естествени материали като памучен сатен, сплетен микрофибър или на базата на слама, което трябва да подсказва хармония с природата.

Използването и обработката на слама е почти забравен занаят, който е бил използван за покриване на повърхности още през 17 век. Той е бил ценен не само в народните, но и в благородническите кръгове и е работил с нарязана и изгладена слама за материал, който свети златисто. Тази нова специално създадена повърхност за тапицерии е развита в сътрудничество с парижкото студио Lison de Caunes.

Понастоящем електрифицираната моделна гама от DS Automobiles се състои от изцяло електрическия DS 3 Crossback E-Tense и хибрида DS 7 Crossback E-Tense с задвижване на всички колела и 220 кВт / 300 к.с. Още един плъгин хибриден вариант с задвижване на предните колела и 165 кВт / 225 к.с. вече е обявен за DS 7 Crossback. DS 9 идва в края на 2020 г. и ще се предлага в три плъгин хибридни варианта.

DS Automobiles участва във Формула E от 2015 г. и вече отбеляза многобройни победи. Team DS Techeetah е лидер в отборното и индивидуалното класиране през настоящия сезон 2019/2020 и има пионерска роля по отношение на електромобилността. От 2025 г. нататък DS Automobiles ще предлага само изцяло електрически модели и плъгин хибриди.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: