ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

DS 3 Crossback 2019-а – френски лукс с електрифицирана опция

like0 unlike0
Auto-Press 12 Oct 2018 Новини
32
0
DS 3 Crossback 2019-а – френски лукс с електрифицирана опция

DS e марката луксозни автомобили на френския автогигант - групата PSA. Тя стартира като подмарка на Citroën, взимайки вдъхновение и име от легендарния навремето модел - класиката Citroën DS sedan, а през 2014-а година беше отделена напълно като самостоятелна марка.

Като такава тя лансира първото си поколение на високотехнологични и високостилни модели през 2017-а с предложението си за малък кросовър SUV DS 7 Crossback. Към него сега се присъединяват моделът DS 3 Crossback, разположен в пазарния субкомпактен сегмент и напълно електрическият E-Tense.

DS 3 Crossback е развит върху платформата СМР на PSA Group за малки автомобили, която ползва и рестилираният модел Opel Mokka X. За модела се предлага гама от бензинови и дизелови двигатели с таван на мощноста от 155 к.с. и осемстепенна автоматична трансмисия. Най-интересна опция е, обаче, е електрическият вариант E-Tense.

DS 3 Crossback E-Tense идва с електромотор с мощност от 100 кВт/136 к.с., който осигурява спринтиране от място до 100 км/ч в рамките на осем секунди. Акумулаторът е литиево-йонен, естествено е монтиран в пода и има капацитет от 50 кВтч. Това осигурява на машината пробег с едно зареждане от над 300 км. Пълното презареждане става за пет часа, а бързото до 80% за половин час при използването на бързозарядна станция.

С DS 3 Crossback се продължава марковата традиция на авангардност в стила и модерност в интериора. Дизайнерите са използвали самоотварящи се дръжки, които разпознават ключа на собственика в радиус от около метър и половина. Случва се и обратното – дръжките се прибират и колата се самозаключва, когато собственикът се отдалечи от нея с ключа си.

Невероятно подробното отнасяне и изпълнение на детайлите е било винаги приоритет при автомобилите DS, особено що се отнася до интериора. Стилът му е елегантен, централната конзола е стилна, включва контролера на предавките и еректронната ръчна спирачка.

Налице са дистанционно зарядно за смартфон, многобройни малки обеми за дребни неща и широка плъзгаща се опора за ръцете между двете предни седалки. Естествено, налице е цифров инструментален панел, голям сензорен екран на инфотейънт системата и хед-ъп дисплей.

Сред електронните помощници на водача са адаптивен круз-контрол, разпознавен на пътните знаци, автоматично екстренно спиране, автоматичен паркинг-асистент и много други.

Конкуренти на новата френска кола са Audi Q2, BMW X2, Mini Countryman и Lexus UX, но никой от тях не предлага напълно електрически вариант. Продажбите на колата ще стартират през следващата година, първо в типимните за малката пазари.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция по спазване на правилата за движение по пътищата от пешеходците. Тя се проведе във...

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Броени дни преди началото на международното изложение в Женева, специалистът в областта на силовия тунинг TECHART разпространи...

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

През тази година марката на Двойния шеврон закръгля цял век история – първият й автомобил се появява месеци след завършването на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: