ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Дори секундата дрямка зад волана е опасна!

like0 unlike0
Auto-Press 03 Jun 2020 Новини
83
0
Дори секундата дрямка зад волана е опасна!

Ако карате кола, винаги трябва да сте с отворени очи. Но това не винаги работи, често усещането за умора е по-силно и очите сами се затварят. В техническо отношение това означава „втори сън“ и често има фатални последици.

Експертите по трафика вдигат тревога по този повод - 36 процента от германските шофьори временно са заспивали по време на шофиране. Това показва ново проучване на Forsa по темата „Германия mobil 2020“ от името на CosmosDirekt. Че това им се е случвало признават 30 процента от участниците в проучването. В същото време мъжете отчитат този „втори сън“ с 46 процента по-често, отколкото жените при които е 27 процента.

"Умората зад волана може да се превърне в сериозна опасност за шофьори, пътници и други участници в движението. За да останете във форма и да се съсредоточите дори при дълги пътувания, почивките са много важни", казва експертът на CosmosDirekt Франк Бернхоф. - “Трябва да си направите почивка най-късно след 200 километра или два часа каране”.

След лека закуска, чист въздух, кратка разходка и няколко упражнения за разтягане, следващият етап зад волана може да продължии. „И ако умората излезе от ръцете, 20-минутна дрямка на спокойствие помага“, казва Франк Бернхоф.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: