ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

DEKRA предупреждава - превишената скорост убива

like0 unlike0
Auto-Press 16 Jul 2019 Новини
371
0
DEKRA предупреждава - превишената скорост убива

Днешният човек обича да разчита на технологията. Особено по отношение на безопасността на движението, където все повече навлизат системите за подпомагане и автоматизация като подходящи помощни средства. Но, както подчертава DEKRA, поведението на хората в трафика все още играе решаваща роля.

Проблемът - твърде много шофьори често превишават определената за даден пътен участък в града скорост с 20 и повече км/ч. Но това поведение може да има пагубни последици, както показва тест на сегашния Доклад за безопасност на пътя на Dekra симулирайки инцидент при подобни условия на автомобил и детска количка.

С двата теста на Технологичния център Dekra в Лаузицинг в Клетвиц (Бранденбург), се визуализира разликата в спирачния път между 30 км/ч и 50 км/ч. Снимките от теста са впечатляващи - при 30 км / ч, автомобилът спира точно пред детската количка, спирачният път е около 13 метра. При втория тест със скорост 50 км/ч спирачният път е много по-дълъг и настъпва удар.

Дори при превишение с 10 км/ч би имало сериозни последици - и при 40 км/ч, количката в нашия пример все още би била ударена с остатъчна скорост от около 35 км/ч, а това би било фатално за бебето. Ето защо призивът на експертите на Декра за избягване на злополуки към шофьорите е да се спазва максимално разрешената скорост.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: