ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Dekra – елавтомобилите са толкова безопасни, колкото и класическите с ДВГ - видео

like0 unlike0
Auto-Press 19 Nov 2019 Новини
98
0
Dekra – елавтомобилите са толкова безопасни, колкото и класическите с ДВГ - видео

Специално за auto-press.net от агенция Global Press, Гросгерау, Германия

Истински истории на ужасите циркулират в обществото за последствията от инциденти с електрически автомобили. Но това се оказва чиста измислица, като резултат на серия от тестове за катастрофи на Dekra и катедрата за изследване на пътнотранспортните произшествия на университета в Гьотинген.

Най-важната констатация след краштестовете на три Nissan Leaf и Renault Zoe. “Електрическите превозни средства използвани в серията тедтове потвърдиха високото си ниво на безопасност. Сблъсъците симулираха различни сценарии при удар на дърво, като скоростите бяха далеч над тези, използвани при стандартните тестове за катастрофа. Тестваните електрически превозни средства показаха сравнима с превозните средства с конвенционално задвижване безопасност” - констатират от Dekra.

По време на тестовете четирите автомобила бяха удряни отстрани - Zoe с 60 км/ч, двата Nissan Leaf производство от 2010 до 2017 г. с 60 и 75 км / ч и накрая Nissan Leaf челно със скорост 84 км / ч.

"Щетите от тестовете за катастрофа са сравними с тези на превозни средства с конвенционално задвижване" - заключава изследователят на катастрофи в Dekra Маркус Егелхаф. - "Високоволтовата система на електрическите превозни средства надеждно се изключва в случай на удар и въпреки масивната деформация на тяговата батерия, не възникна пожар. Тестовете потвърждават, че няма причина да се чувствате по-малко безопасни в електрическите превозни средства, отколкото в автомобилите с конвенционално задвижване.”

Тъй има проблеми при гасенето на горящи тягови акумулатори, от Dekra беше изпробвана и нова система за гасене. При него работата по гасенето се извършва така, че използваният химикал да се каже вътре в акумулатора, за да се спре разпространението на огъня към други акумулаторни клетки. Първите констатации с процедурата са положителни, за окончателно изявление за ефективноста й обаче е необходима допълнителна изследователска работа.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: