ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Daimler закрива хиляди работни места по целия свят

like0 unlike0
Auto-Press 10 Dec 2019 Новини
77
0
Daimler закрива хиляди работни места по целия свят

Daimler уточни плановете си за мерки за строги икономии. До края на 2022 г. "хиляди работни места" трябва да бъдат съкратени по целия свят. Точен брой обаче не се споменава. Сред финансовите мерки за икономии фигурират намалени с приблизително 1,4 милиарда евро разходи за персонал. Броят на управленските позиции в световен мащаб също трябва да бъде намален с десет процента.

Daimler ще се стреми в процеса да намали загубата на работни места. Малко вероятно е обаче да има съкращения в Германия при Daimler AG, Mercedes-Benz AG и Daimler Truck AG, както беше обещано. Възможностите за частично пенсиониране ще се разширят и да се предложи програма за съкращения в Германия, за да се намали администрацията. Изпълнението на споразумението ще бъде допълнително разгледано с представители на служителите.

„С основните позиции, които сега бяха договорени с работния съвет за оптимизиране на компанията, можем да постигнем тази цел до края на 2022 г. Ще направим мерките възможно най-социално отговорни“, казва Уилфрид Порт, член на управителния съвет на Daimler AG, директор „Човешки ресурси и труд“, Mercedes-Benz Лекотоварни автомобили.

В допълнение към намаляване тежеста на мерките, Daimler и представителите на служителите постигнаха съгласие за по-нататъшно намаляване на разходите за персонал. Освен всичко друго, ще има оферти на работната сила за намаляване на седмичното работно време. Компанията ще може само да удължава изтичащите временни трудови договори в администрацията на много рестриктивна основа. Позволени са ограничителни, временни 40-часови договори на постоянни служители.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: