ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Daimler празнува 20 години на фондацията си Laureus

like0 unlike0
Auto-Press 19 Feb 2020 Новини
35
0
Daimler празнува 20 години на фондацията си Laureus

Нелсън Мандела даде вдъхновението и стана първият патрон на фондацията Laureus. Носителят на Нобеловата награда за мир, който почина през 2013 г. и бивш президент на Южна Африка на световните спортни награди Laureus 2000 каза: „Спортът има силата да променя света. Той има силата да вдъхновява. Преди това беше просто отчаяние."

Оттогава изминаха 20 години и думите на Мандела останаха лайтмотивът на Laureus и неговата инициатива „Спорт за добро“. Организацията празнува своя рожден ден тази година, след като Daimler основава Фондация Laureus Sport for Good /LsfG/ в началото на 2000 г. заедно с Richemont.

Целта на новооснованата фондация беше децата и юношите в неравностойно положение по целия свят трябва да получат по-добър живот чрез свързващата сила на спорта. Цел вярна и на всеобхватното мото на Laureus „Спортът ни обединява“.

След 20 години LSfG продължава с успех – в момента финансира около 200 спортни проекта в 40 страни по света. Благодарение на нейните средства милиони деца и юноши в неравностойно положение получават сила, смелост и самочувствие от 2000 г. насам. Когато избира проекти за финансиране, LSfG се основава на избрани цели за устойчивост на ООН (ООН). Акцентът е върху здравето, образованието, жените и момичетата, включването, мира и трудоспособността.

През последните две десетилетия са събрани общо 150 милиона евро дарения. В резултат на това бяха подпомогнати почти шест милиона деца и юноши по целия свят. Но това не е всичко, защото има и нефинансова подкрепа в областта на PR, мрежите и консултациите. Все повече местни клонове на Mercedes подкрепят проекти на LSfG на място, за да увеличат още повече обхвата на инициативата.

За важния рожден ден, Mercedes-Benz има много добри неща в багажа си - марката на трилъчната звезда дава нов етап и ход на проекта “move & do”, като подкрепя училищата в Щутгарт и Манхайм с образователен опит. Целта е да се внуши смелост и самочувствие на по-слабите ученици, да се насърчи толерантността и взаимното уважение в часовете и по този начин да се укрепят класните общности.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: