ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

CUPRA Ateca : Нещо различно (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 23 May 2019 Новини
75
0

CUPRA Ateca : Нещо различно (Видео)

CUPRA Ateca : Нещо различно (Видео)
/add_images/news/052019/s_1558594804_997.jpg
  1. CUPRA Ateca : Нещо различно (Видео)
  2. CUPRA Ateca : Нещо различно (Видео)
  3. CUPRA Ateca : Нещо различно (Видео)
  4. CUPRA Ateca : Нещо различно (Видео)
  5. CUPRA Ateca : Нещо различно (Видео)
  6. CUPRA Ateca : Нещо различно (Видео)

В началото на миналата година, в процеса на най-голямата продуктова офанзива в цялата си история и на фона на изключително добро пазарно представяне, SEAT анонсира началото на нова глава в своето развитие. Испанският автомобилен производител постави началото на изцяло нова своя марка, с която пренесе акцента на спортните си автомобили в ново подразделение и в ново измерение, като обаче обеща и да ги разграничи от стандартните представители на компанията и със значително по-високо измерение на лукса. На 31 януари 2018 година беше поставено началото на CUPRA.

По-малко от месец по-късно- на 22 февруари, новосформираната марка CUPRA представи първата си кола. Без изненади, испанската компания марка не предприе особени рискове по отношение на избора на дебютен модел и заложи на приетият отлично от потребителите в Европа SUV модел Ateca. Сериозен риск от SEAT обаче предприеха по отношение на това, с което надградиха базата на SUV модела, за да се превърне той в един наистина различен ежедневен спортист с нескрит апетит към потребителите на луксозни автомобили.

Следвайки стратегията продуктите на CUPRA да се характеризират с уникални дизайн и стилистични елементи, част от които разработени съвместно с независими малки фирми и разработчици, CUPRA Ateca се отличава от стандартната версия на модела на SEAT с тематични нови екстериорни елементи, но основните новости са свързани с оформлението на интериора и сериозните подобрения на технологичната база.

CUPRA Ateca идва с респектиращо стандартно оборудване, в което са включени 19-цолови джанти, панели на вратите с тапицерия Alcantara, система за бузключов достъп до интериора, система за безжично зареждане на мобилен телефон, система за наблюдение около цялото превозно средство, адаптивно окачване и други. Като допълнителна екипировка се предлагат специални спирачни апарати на Brembo, карбонови екстериорен и интериорен пакет, както и специални спортни седалки.

През тази година, по време на международното изложение в Женева в началото на март станахме свидетели на появата и на първата специална версия на CUPRA Ateca, а именно CUPRA Ateca Special Edition. Основните акценти при нея бяха редицата допълнителни дизайн и стилистични елемента изпълнени в карбон и мед, уникална за серията спортна изпускателна система на специалиста в областта Akrapovic, ексклузивни 20-цолови джанти и екстериорен цвят Graphene Grey, спортни седалки с уникално изпълнение и други.

Макар и с основен акцент върху по-луксозното си излъчване и усещане, CUPRA Ateca се отличава и със завидна динамика, която напълно отговаря на емблематичното за SEAT обозначение CUPRA. Под предния капак на спортния SUV е монтиран специално доработен двулитров TSI бензинов задвижващ агрегат, който е в състояние да генерира максимална мощност от 300 конски сили в диапазона 5300-6500/мин и максимален въртящ момент от 400 Нм между 2000 до 5200/мин, и който намира своя "завършек" с две двойки масивни накрайници на изпускателната система.

С респектиращ показател на мощността на двигателя си, динамиката на CUPRA Ateca се дължи именно на широкия диапазон, в който е наличен върховият въртящ момент. Въпреки че тежи малко над 1500 килограма, колата се чувства много пъргава и с отлична реакция при подаване на газ, като за това спомагат и новоразработената седемстепенна роботизирана предавателна кутия и 4Drive система. Допълнителна стабилност и чувство за по-добро усещане за пътя е постигната и чрез снижаването на конструкцията на колата с 2 сантиметра в сравнение със серийната Ateca.

По отношение на интериора, CUPRA Ateca предлага изключително висококачествени материали. Във вътрешността на колата са комбинирани приятни тъмни цветове, хромирани елементи, Alcantara тапицерия и контрастни шевове, които, при желание, намират отличен контраст със светлината, която може да бъде пусната в купето и благодарение на големия панорамен стъклен таван. Освен на комфорта на спортните седалки с допълнителна странична опора, водачът може да разчита на изцяло дигитално контролно табло с функционалност за персонализиране на изобразяваната информация, както и на 8-инчов чувствителен на допир интегриран екран на бордовата инфо-комуникационна и мултимедийна система.

Адаптивното окачване на CUPRA Ateca дава допълнителна свобода и приложимост, като дава възможност за избор между пет основни режима- Комфорт, Спорт, Индивидуален, Сняг и Офроуд, както и един специален- CUPRA. Подобно на останалите режими, последният е специално конфигуриран, в това число и с промяна в звука на изпускателната система, и дава възможност на шофьора да се наслади на пълния потенциал на колата със сериозен уклон към спортното шофиране. За цялостното усещане спомага и отличната като параметри спирачна система на SUV модела, в която са включени дискове с диаметър от 340 мм отпред и 310 мм отзад, а за най-взискателните е налична възможност и за изпълнение със специално разработена спирачна система на Brembo.

Крайният резултат от работата свършена по CUPRA Ateca е един луксозен спортен автомобил, който може да бъде използван на ежедневна база и с многопрофилно приложение, но също така и такъв, с който може да се разчита на възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5.2 секунди и на максимална скорост на движение, достигаща 245 км/ч. За търсещите максимума, от компанията са оборудвали CUPRA Ateca и със система за оптимално бързо потегляне от място.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: