ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Citroen в Женева - Ami One е и за тези, които нямат книжка – видео

like0 unlike0
Auto-Press 13 Mar 2019 Новини
63
0
Citroen в Женева -  Ami One е и за тези, които нямат книжка – видео

Специално за auto-press.net от Петр Меньших, член на журито AutoBest от Русия, http://automps.ru/

Citroеn представи Ami One на Женевския Автосалон 2019. Става дума за електромобил с габарит от едва 2,50 метра и предназначен за градска употреба. В името е кодирана игра на думи – преди десетилетия, в 70-е години на миналия век марката имаше модели с подобни имена - Ami 6 и Ami 8.

От друга страна машинката е призвана да стане приятел /аmi – фр./, подобно на това което е днес смартфона за хората. И наистина – без смартфон колата няма да тръгне, а само когато се постави в специално гнездо на таблото. Едва тогава има възможност да се потегли, а преносимото “другарче” изпълнява ролята на навигатор и скоростомер.

Ami One ще може да се взима на лизинг, да се арендва и ли пък в качество на инструмент в каршеринга /споделеното пътуване/. Всичко зависи от предполагаемия срок на използване – пет години, пет дена или дори пет часа!

Електромоторът с мощност 6 кВт ускорява колата до максимално заложените 45 км/ч, което позволява екодребосъка да се управлява във Франция изобщо без книжка. И това, според Citroën е немаловажно предимство, защото в големите френски градове, като Париж, хората на възраст от 20 до 30 години все по-рядко искат и получават шофьорски книжки.

Водачът и пътникът влизат в салона през врати отварящи се в противоположни посоки – за водача напред, а за пътника назад. Интериорът е здрав, може да се мие и е много ярък. Пробегът с едно зареждане на акумулатора засега е 100 км.

2019 CBR650R: неочаквана премиера на щанда на Honda

Подобни

MOTO-PFOHE Rent a Car отвори своя първи офис в Бургас

MOTO-PFOHE Rent a Car отвори своя първи офис в Бургас

Автомобили под наем отново са на разположение и на Летище Варна В началото на май 2019 г. MOTO-PFOHE Rent a Car, една от...

Концентрирана мощ: новото BMW X5 M50i и новото BMW X7 M50i

Концентрирана мощ: новото BMW X5 M50i и новото BMW X7 M50i

Нов върхов двигател за Sports Activity Vehicles от високия клас и луксозния сегмент – V8 двигателят с технология BMW TwinPower...

Старт № 300 за Кими

Старт № 300 за Кими

Кими Райконен е един от малцината пилоти във Формула 1, които след приключването на предстоящото Гран при на Монако ще могат да се...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: