ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Челен пример – застраховка на велосипед в Германия

like0 unlike0
Auto-Press 09 Apr 2020 Новини
48
0
Челен пример – застраховка на велосипед в Германия

Цифрата е впечатляваща - 278 000 кражби на елосипед са били регистрирани в Германия през 2019 г., което все пак е по-малко, отколкото през предходната година. Въпреки това размерът на щетите е огромен, защото много собственици на велосипеди не са ги застраховали срещу кражба.

Според представително проучване на YouGov от името на Check24, 54 процента от 70-е процента германци, които притежават поне един велосипед, нямат идея как да се противопоставят на кражба. Десет процента от анкетираните притежават електровелосипед, 25 процента от които не са застраховани, въпреки сравнително високата им цена - обикновено няколко хиляди евро.

Ако искате да се предпазите от щетите, в Германия можете да подсигурите в домакинската си застраховка двуколесния си приятел с цена от 2000 евро за около 20 евро. Това се вижда от оценка на сравнителния портал Verivox, който също отчита регионалните различия.

Статистиката показва, че разликите между районите с най-много кражби и относително безопасните зони са огромни. В Лайпциг например през миналата година са били откраднати 1700 велосипеда на 100 000 жители - най-високата цифра. Мюнстер, Оснабрюк и Хале следват в тази неприятна класация.

За разлика от тях само 15 велосипеда на 100 000 жители са били откраднати в района на Рейнланд-Пфалц - това е най-ниския показател. След това идват окръг Грайц (Тюрингия) и Вулканейфел.

"Не се разрешава дори всеки десети случай на откраднат велосипед" – казват от Verivox. В случай на кражба на велосипеда, щетата се покрива от застраховката на домакинствата, ако е включена подобна клауза. Ако трябва да бъде застрахован и нормален или електровелосипед на цена от 2000 евро, цената в Хановер е 58 евро годишно, най-евтино е с 21 евро в Есен, Нюрнберг и Щутгарт. Подобна застраховка срещу кражбите в Лайпциг и Мюнстер струва само 29 и 26 евро повече.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: