ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BMW с помощ за климата в бъдеще

like0 unlike0
Auto-Press 31 Jul 2020 Новини
109
0
BMW с помощ за климата в бъдеще

Всички големи производители на автомобили превръщат екологичната си устойчивост в основен приоритет. BMW също така агресивно насърчава благоприятната за климата мобилност.

Шефът на BMW Оливър Зипсе обяви защитата на климата за ключова цел на компанията - "Ние ще отчитаме напредъка си година след година и ще се съизмерваме с тези цели. Това ще повлияе и на възнаграждението на борда и топ мениджмънта." Zipse обаче не каза какъв точно дял ще има изпълнението на целите за защита на климата върху възнаграждението на мениджмънта.

Компанията вижда „ключов лост“ в тази посока в благоприятно за климата развитие на производството,. Още през 2020 г. BMW разчита само на „зелено електричество“, подчертаваЗипсе. Доставчиците също трябва да изпълнят целите за намаляването на въглеродния двуокис. Новите акумулаторни клетки например трябва да се произвеждат и евентуално зареждат само със “зелено” електричество - „Нашата цел е да осигурим най-устойчивата верига за доставки в цялата индустрия“, каза Зипсе.

От гледна точка на изпълнителния директор "Премиумът и устойчивостта ще бъдат по-неразделни от всякога в бъдеще. Климатичната стратегия трябва да се прилага от закупуването на компоненти през производството до продажбите.”

По-големите лимузини и джипове също трябва да “позеленеят”. CO2 емисиите през целия живот на автомобилите трябва да бъдат намалени с поне една трета до 2030 г. Това означава, че превозното средство трябва да емитира средно една трета по-малко въглероден двуокис от веригата на доставки през производството му и през целия му експлоатационен живот, отколкото днес”.

До 2030 г. групата BMW обещава да достави на клиентите си повече от седем милиона електрифицирани превозни средства - две трети от които ще са чисто електрически автомобили, т.е. около 4,6 милиона.

Какво трябва да знаят водачите на елавтомобилите за стенните зарядни? Съвети на ADAC за начинаещите караванери

Подобни

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога (Видео)

• Maserati разширява колекцията Trofeo: към Levante се присъединяват Ghibli и Quattroporte • Ghibli и Quattroporte Trofeo:...

Екстремен офроуд с новото BRONCO (Видео)

Екстремен офроуд с новото BRONCO (Видео)

Преди около месец, FORD разкри първите подробности за изцяло новото си BRONCO, което се оказа, че ще продължи да съществува под...

NOVITEC даде 707 конски сили на McLaren GT (Видео)

NOVITEC даде 707 конски сили на McLaren GT (Видео)

Специалистът в областта на доработката на луксозни спортни автомобили NOVITEC анонсира подробности за новата си програма за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: