ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BMW подсигурява зареждането и производството на елмобилите си

like0 unlike0
Auto-Press 27 Nov 2019 Новини
26
0
BMW подсигурява зареждането и производството на елмобилите си

Ако не се осигури стабилно и достъпно презареждане на автомобилните тягови акумулатори, както и достатъчното им количество, това сериозно може да задържи електрифицирането на нашата автомобилна електрическа мобилност. Затова всички производители имат желание и полагат сериозни усилия за създадаването на надеждни вериги за зареждане и доставки на компоненти на батериите за техните автомобили и се стремят да разширят собственото си производство.

Това е много важен въпрос за BMW и неговото бъдеще. Затова съществуващите бизнес отношения с производителите на батерии CATL и Samsung SDI вече са разширени от баварците. Вместо преди договорените доставки за 4 милиарда евро, обемът на поръчките на мюнхенци възлиза на 7,3 милиарда евро съгласно продължените до 2031-а година договори.

BMW е и първият клиент за продуктите на все още изграждащия се завод за тягови акумулатори CATL в Ерфурт. „Подкрепихме и ще продължим да подкрепяме интензивно създаването на CATL в Германия“, казва д-р Андреас Вендт, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за мрежа за покупки и доставчиците.

Договорът със Samsung SDI е с обем от 2,9 милиарда евро и ще продължи до 2031 г. „Това ще осигури дългосрочната ни нужда от батерии и то от технологично и икономически водещия производител в световната конкуренция в бранша по всяко време “, продължава Уендт.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: