ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BMW iNEXT в гореща фаза от разработката си към серийно производство

like0 unlike0
Auto-Press 27 Feb 2020 Новини
40
0

BMW iNEXT в гореща фаза от разработката си към серийно производство

BMW iNEXT в гореща фаза от разработката си към серийно производство
/add_images/news/022020/s_1582804802_62.jpg
  1. BMW iNEXT в гореща фаза от разработката си към серийно производство
  2. BMW iNEXT в гореща фаза от разработката си към серийно производство
  3. BMW iNEXT в гореща фаза от разработката си към серийно производство

При първите тестове през пустинните райони на Южна Африка новият технологичен флагман на BMW Group се изправя успешно срещу най-разнообразните предизвикателства, свързани с екстремната жега, слънчевите лъчи и праха по пътищата с лоша настилка.

По пътя си към готовност за серийно производство BMW iNEXT преминава през следващия етап на цялостните изпитания при особено тежки условия. След интензивните тестове при смразяващия студ на Полярния кръг сега следва контрастната програма в Калахари в южната част на Африка, където освен екстремната жега и слънчеви лъчи бъдещият технологичен флагман на BMW Group е подложен и на изключителните предизвикателства на проникващият навсякъде прах и нестабилните, покрити с пясък, чакъл и камъни пътища. В тази гореща в буквалния смисъл фаза на развойния процес за серийно производство се доказва функционалната сигурност, стабилността и надеждността не само на компонентите на задвижването на разработеното за чисто електрическата мобилност BMW iNEXT, но и на неговата каросерия, интериора, асистиращите системи и технологиите за свързаност.

Т. нар. тестове в горещи страни са част от всеобхватната и разнообразна развойна и тестова програма в рамките на разработката за серийно производство. При нея прототипите на BMW iNEXT се подлагат като в ускорен каданс на натоварванията през целия живот на автомобила. Също като всеки нов модел на BMW и неговият път към готовността за серийно производство преминава през тестовия полигон на BMW Group в Мирамас, Южна Франция, през северната отсечка на Нюрбургринг и други състезателни писти, в зимния тестов полигон в Арьеплог, Швеция, както и в пустинните райони в особено високи температури и сух въздух.

Заледени отсечки, състезателни писти, пустинни етапи: всеобхватните тестове гарантират продължителната радост от шофирането.

При високоскоростните тестове и Stop-and-Go трафика, екстремните положителни и отрицателни температури, шофиранията по лед, сняг, пустинен пясък и чакъл предсерийните автомобили в концентрирана форма са подложени на всички предизвикателства, с които един автомобил може да се срещне във всекидневието в продължение на дълги години. Опитните конструктори и мощните измервателни уреди на борда регистрират всяка реакция на автомобила към най-различните метеорологични условия, състояние на пътните настилки и други влияния. По този начин се гарантира, че при серийния модел типичната за BMW радост от шофирането няма да бъде нарушавана от необичайните външни условия. Производството на серийния вариант на BMW iNEXT стартират през 2021 година в завода на BMW в Динголфинг. Под формата на модерен Sports Activity Vehicle новият модел комбинира последните иновации на BMW Group от дефинираните в стратегията NUMBER ONE > NEXT бъдещи полета на дейност D-ACES (Design, Autonomous, Connected, Electrified и Services). С технологията BMW eDrive от пето поколение BMW iNEXT поставя нови мащаби по отношение на спортния дух, ефективността и пробега на един напълно електрически автомобил. Неговите системи за контрол на окачването и асистиращите системи проправят пътя към следващото ниво на автоматизираното шофиране. Актуалните новости в областта на управлението и свързаността също подчертават насочения към бъдещето характер на BMW iNEXT.

BMW iNEXT се справя с лекота с екстремните натоварвания от жегата, слънцето и праха.

Тестовете пред пустините и саваните в северно-западната част на Южна Африка осигуряват на участващите н конструирането инженери идеалните възможности за тестване и съгласуване на компонентите на задвижването и окачването при екстремни условия. Участъците, включващи пясъчни дюни, макадам и офроуд, поставят на особено взискателно изпитание интелигентното задвижване на четирите колела на BMW iNEXT. При температури, при които всяка батерия на мобилен телефон се изтощава изключително бързо, интегрираната охладителна концепция на високоволтовата батерия, електромотора и мощната управляваща електроника на BMW iNEXT доказва високите си възможности. Климатизацията на интериора, която работи с технологията на топлинна помпа, нейното управление, както и всички други компоненти на бордовата електроника са подложени на тежките изпитания на пустинния климат, преди да докажат готовността си за серийно производство. При всеобхватните тестове при изключително високи температури автомобилът се оставя да се нагорещи с часове под слънцето и след това се охлажда. По този начин конструкторите проверяват не само функционалността на електрическите системи, но и температурната устойчивост на материалите в интериора. Защото дори и при внезапни и големи колебания на температурите тестовите инженери не толерират скърцане или тракане. Освен това Калахари предлага идеалните условия за тестване на прахонепроницаемостта на капаците и вратите. При шофиране по хиляди километри пътища без твърдо покритие, по дюни и в пясъчни пустини BMW iNEXT може да вдигне много прах, но не бива да пропусне и една прашинка в интериора.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: