ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BMW Group с 41% ръст на електрифицираните си автомобили

like0 unlike0
Auto-Press 13 Jun 2018 Новини
230
0
BMW Group с 41% ръст на електрифицираните си автомобили

BMW Group обяви, че през първите пет месеца на годината, компанията е реализирала 1 003 573 нови коли (BMW, MINI и Rolls-Royce), което е рекорден за историята на фирмата резултат за периода, като е с 1.6% по-добър в сравнение с януари-май на миналата година.

От BMW Group споделят, че подобрението в края на първите пет месеца на годината е факт въпреки протичащото в момента увеличаване на производството на новото X3 и сложната икономическа обстановка на китайския автомобилен пазар. В резултат на тях, от компанията отчитат понижение в продажбите си от 2.1% до 204 041 единици през май.

От BMW Group акцентират и върху пазарното представяне на своите електрифицирани автомобили BMW i, повишеното търсене на които ще доведе до увеличаване на производствения капацитет на марката в Лайпциг с 50%- до 200 автомобила дневно, през тази есен.

През първите пет месеца на годината, търсенето на BMW i, BMW iPerformance и MINI Electric се е увеличило с 41% до 46 849 коли, а в САЩ тези автомобили формират почти 7% от общата реализация на марките BMW и MINI. На някои пазари, като Норвегия и Малайзия, продажбите на електрифицираните представители на двете марки се равняват на повече от половината от общите.

Продажбите на марката BMW от началото на годината до края на май са достигнали ниво от 858 675 единици (+1.6%), тези на MINI са 143 472 (+1.2%), а мотоциклетното подразделение на BMW Group- BMW Motorrad, записва 70 007 реализирани единици (-1.6%).

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: