ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019

like0 unlike0
Auto-Press 08 Oct 2019 Новини
50
0

BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019

BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019
/add_images/news/102019/s_1570518004_611.jpg
  1. BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019
  2. BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019
  3. BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019
  4. BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019
  5. BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019
  6. BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019
  7. BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019
  8. BMW Group България по време на Автомобилен салон София 2019

Силата на възможността за избор – това е концепцията залегнала в основата на представянето на BMW Group България по време на автомобилен салон София 2019. Три национални премиери, палитра от задвижващи концепции и предложения във всеки мощностен клас, технологии за автономно задвижване и свързаност, атрактивни оферти и гъвкави възможности за финансиране, а също и възможности за пробно шофиране на автомобили от всички моделни серии и задвижващи трактове очакват посетителите на Автомобилен салон София 2019 и демонстрират възможностите на германския премиум концерн.

Национална премиера новото BMW Серия 8 Гран Купе.

Най-голямата моделна офанзива на марката BMW продължава с нов спортен автомобил с четири врати в луксозния клас. Новото BMW Серия 8 Гран Купе с индивидуалната си концепция на каросерията, заимствана директно от BMW Серия 8 Купе и последователно насочените към максимална динамика на управлението задвижване и окачване е уникално олицетворение на спортната динамика в луксозния сегмент. Типичната за новия дизайнерски език на марката комбинация между разточително оформени повърхности и прецизни линии осигурява на екстериора на новото BMW Серия 8 Гран Купе уникална хармония между динамика и елегантност. При това концепцията на купе с четири врати е реализирана по особено екстравагантен и прогресивен начин. В сравнение с BMW Серия 8 Купе моделът с 4 врати е с удължено с 201 до 3 023 мм междуосие, което благоприятства свободата на краката и пространствения комфорт на задните места на 4+1-местния автомобил.

BMW Серия 8 Гран Купе притежава особено луксозно излъчване благодарение на всеобхватното серийно оборудване и специфичните за модела опции. Предлага се с три двигателя с мощност от 320 до 530 к.с. , със задно задвижване и задвижване на четирите колела.

Национална премиера новото BMW М8 Кабриолет.

Само няколко седмици след първото представяне на новото BMW М8 Кабриолет моделът пристига в София специално за автомобилен салон София 2019. Новото BMW M8 Кабриолет черпи силата за своите изключителни динамични характеристики от най-мощния двигател, разработван някога за автомобилите на BMW M GmbH. V8 двигателят с технология M TwinPower Turbo развива до 460 кВт/625 к.с. при новото BMW M8 Кабриолет Competition. Мощният агрегат е комбиниран с осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic. Мощността достига до пътя със системата за задвижване на четирите колела M xDrive. Прецизното взаимодействие между задвижването, окачването и аеродинамиката е подобрено в рамките на интензивни тестове на изпитателните полигони на BMW Group в Мирамас, Южна Франция, на зимния тестов център в Арьеплог, Швеция, както и на Северната отсечка на Нюрбургринг и други състезателни писти. В процеса на настройки е ползван опитът, натрупан при разработката на състезателния автомобил BMW M8 GTE. Ориентирания към максимална динамика характер на двигателя, задвижването и окачването осигурява на новото BMW M8 Кабриолет ускорение от 0 до 100 км - 3,4 сек., а новото BMW M8 Competition Кабриолет за 3,3 сек. Сред особеностите на модела е новоразработената интегрирана спирачна система, която в специфичния си за М вариант позволява реализирането на две различни характеристики на спирачния педал. За ексклузивното излъчване на модела допринасят специфичните за М дизайнерски елементи, които са ориентирани към функционалните изисквания при мощните спортни автомобили. Въведена е и нова концепция за управление. С новия бутон Setup на средната конзола се позволява директен достъп до настройките на двигателя, амортисьорите, кормилното управление, M xDrive и спирачната система, за да могат те да бъдат адаптирани индивидуално към личните предпочитания и ситуацията на пътя.

Национална премиера новото BMW Серия 1.

Новост за посетителите ще бъде и новото BMW Серия 1. Успешният премиум компактен модел за пръв път ползва модерната архитектура на BMW с предно задвижване, която съчетава типичната за BMW радост от шофирането и динамиката със значително подобрено предлагане на място. Спортно, красиво, сигурно и висококачествено, със свеж дизайн и най-модерна свързаност, новото BMW Серия 1 е истинско BMW със силен собствен характер.

При въвеждането си на пазара модела се предлага с три дизелови и два бензинови двигателя с мощност от 85 кВт (116 к.с.) при BMW 116d (среден разход на гориво: 4,2 – 3,8 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 110 – 100 г/км) до 225 кВт (306 к.с.) при BMW M135i xDrive. Изцяло нова е концепцията на индикаторите и управлението, като множество асистиращи системи на BMW Серия 1 са заимствани от по-високите класове модели на BMW и за пръв път навлизат в премиум компактния клас.

Експозицията на марката BMW включва още BMW Серия 3 с шестцилиндров дизелов двигател (330d xDrive) и оборудвана с М Performance части, които акцентират върху динамичния характер на седана от среден премиум клас. С компонентите за интериора и екстериора, както и технологиите на задвижването и окачването, вдъхновени и заимствани директно от моторните спортове, клиентите могат целенасочено да подобрят спортния характер на своето BMW Серия 3. Всички M Performance части са разработени с помощта на дългогодишния опит и всеобхватното ноу-хау на BMW M GmbH в моторните спортове и са съгласувани перфектно една с друга и със специфичните характеристики на моделите. Така те от една страна придават на автомобила динамична и впечатляваща визия и в същото време отговарят и на функционални аспекти, като например подобряват аеродинамичните качества или допринасят допълнително за олекотяване на конструкцията.

Семейството BMW X: BMW X5 xDrive M50d и BMW X7 xDrive M50i

Семейството на BMW X моделите се радва на огромна популярност сред клиентите и любителите на марката с България и допринася за над половината от продажбите на нови автомобили в страната. На щанда на BMW Group България могат да се видят BMW X5 във версия xDrive M50d и първото BMW Х7, което вече се предлага и във версията xDrive M50i. Концентрираната мощ в този нов върхов модел се осигурява от нов осемцилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и максимална мощност 390 кВт/ 530 к.с. Новото върхово задвижване подчертава още повече спортния характер на първия BMW X модел в луксозния сегмент. V8 двигателят е комбиниран не само с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive, но и със специфичното, разработено въз основа на опита на BMW M GmbH окачване. Също както задвижването и окачването, така и специфичните за модела дизайнерски елементи са последователно насочени към особено въодушевяващо изживяване при шофиране. Ексклузивният статус на новия осемцилиндров модели се подчертава и от особено висококачественото серийно оборудване.

Във върховата си версия ще присъства и още един представител на луксозния клас новото BMW Серия 7. С всеобхватно обновения дизайн, модернизираната гама от двигатели и иновативните технологии при управлението, асистиращите системи и свързаността премиум автомобилният производител BMW подчертава профила на своите върхови модели в луксозния сегмент. С новото оформление на екстериора новото BMW Серия 7 поставя ясни акценти за самоуверено присъствие и още по-фина елегантност. Новото оборудване, оптимизираният акустичен комфорт и най-новото поколение система за индикации и управление допринасят за още по-уютна атмосфера в интериора. Представителният статус на луксозните лимузини се подчертава особено силно от предната част, която е по-висока с 50 мм и се отличава с увеличената с 40% площ на бъбрековидната радиаторна решетка и по-тесните фарове. По нов начин са оформени и предния капак и предната броня. Още по-прецизно излъчване в профил осигуряват и вече вертикално насочените Air Breather и продължаващите до задната част декоративни лайстни. По нов начин е оформена и задната броня, през цялата широчина на задната част под хромирана лайстна преминава тясна светлинна лента, която свързва по-тесните задни светлини. Особено ексклузивен стил в интериора осигуряват новата опционална кожена тапицерия от ексклузивна кожа Nappa с разширени шевове и новите интериорни лайстни. Новост е новата подредба на бутоните на мултифункционалния волан, позицията на поставката за безжично зареждане на смартфони и повърхността на опционалния дифузен светлинен акцент. Също като комбинацията от индикатори на арматурното табло и контролния дисплей блокът за управление BMW Touch Command на задната седалка разполага с функционалността на BMW Operating System 7.0. Функционалността на новото BMW Серия 7 по отношение на серийните и опционални асистиращи системи е допълнена с Асистента за движение на заден ход. BMW Серия 7, 760 Li xDrive, какъвто е моделът, включен в експозицията, е вече е оборудвано с V12 двигател, с бензинов филтър за твърди частици.

Електрическата мобилност с нулеви вредни емисии присъства на щанда с особено атрактивен и въодушевяваш модел - BMW i3s. Новото BMWi3s е с увеличен пробег и може да измине до 280 км във всекидневието, благодарение на новата по-мощна батерия (120 Aч). С напълно електрическо задвижване, както и относително ниското тегло, моделът ускорява до 100 км/ч за 7 секунди. Автомобилът не отделя вредни емисии, а интериорът е направен от естествени или рециклирани материали като чиста вълна, евкалиптово дърво, добито по сертифициран начин и др.

Марката MINI, която тази година празнува своята 60-та годишнина също демонстрира възможностите на електрификацията. Тук съчетана с неограничената автономност във вариант plug-in hybrid. Най-актуалната технология на акумулаторните клетки на BMW Group осигурява на MINI Cooper S E Countryman ALL4 значително повишение на ефективността и електрическия пробег. При непроменени външни размери монтираната нова високоволтова батерия от най-ново поколение е с увеличен от 7,7 до 10,0 кВтч бруто енергиен капацитет. По този начин електрическият пробег на всестранния талант се увеличава с около 30 % до стойности между 55 и 57 км. Разположената компактно под задната седалка литиево-йонна батерия може да бъде заредена напълно за около пет часа от конвенционален домакински контакт респективно за около 3:15 часа от Wallbox. Хибридната система на MINI Cooper S E Countryman ALL4 се състои от трицилиндров бензинов двигател и електромотор с обща системна мощност от 165 кВт/ 224 к.с. Тяхната мощност се подава ситуативно към предните и задните колела от специфично за хибрида задвижване на четирите колела. Модернизираното MINI Cooper S E Countryman ALL4 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,8 сек. Благодарение на напредъка в областта на технологията на акумулаторните клетки е повишена и ефективността на Plug-in хибридния модел. Средният разход на гориво и СО2 емисиите на MINI Cooper S E Countryman ALL4 са понижени с по 20 % до 2,1 до 1,9 л/ 100 км и 47 до 43 г/ км.

На щанда на MINI, за първи път пред българска публика, застава и най-мощното, разрешено за ползване по обществените пътища MINI John Cooper Works Clubman. При модела, въведен в производство от месец август, четирицилиндров турбодвигател с мощност 225 кВт/ 306 к.с. осигурява ненадмината динамика в премиум компактния сегмент. При новото MINI John Cooper Works Clubman изключително мощният двигател серийно се комбинира с нова осемстепенна трансмисия Steptronic Sport включително механичен блокаж на диференциала на предния мост, системата за задвижване на четирите колела ALL4, специфично окачване, както и допълнителни модификации за подсилване на структурата на каросерията и свързването на двигателя и компонентите на окачването. Така състезателното усещате в стил John Cooper Works достига до напълно ново измерение, а екстремната радост от шофирането при индивидуалния модел с шест врати се издига до предизвикателно динамично изживяване.

По време на Автомобилен Салон София 2019 марките BMW и MINI предлагат и най-добрите условия за покупка през 2019 г. Сред тях са подкрепа за обратно изкупуване на настоящ автомобил, BMW и MINI Mobile care, удължена гаранция до 4 г. или 200 000 км, BMW Service Inclusive за 5 г. и 100 000 км за BMW и 5 г. или 60 000 км за MINI. Гъвкави финансови условия и лихви започващи от 0,99%.

*Източник: www.bmw.bg

SSANGYONG MUSSO с поредно признание във Великобритания

Подобни

Броят на водород зареждащите станции расте но бавно

Броят на водород зареждащите станции расте но бавно

Нещата в тази посока се движат много бавно - в края на 2019 г. 432 водородни зарядни станции са функционирали по целия свят, 330 от...

Правилно сядане е важно срещу умората и проблемите - видео

Правилно сядане е важно срещу умората и проблемите - видео

Седенето в колата за дълги периоди на пътуване може да увреди гърба ви. Всеки, който предприема дълги пътувания с кола, трябва да...

Porsche Cayman GTS 4.0 - обратно към бъдещето!

Porsche Cayman GTS 4.0 - обратно към бъдещето!

Специално за auto-press.net от Рудолф Бьогел, Global Press, Гросгерау, Германия Двигателят боксер, атмосферно пълнене, ръчни...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: