ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Bloodhound с нови високоскоростни тестове през октомври

like0 unlike0
Auto-Press 10 Jul 2019 Новини
42
0
Bloodhound с нови високоскоростни тестове през октомври

Екипът на проекта Bloodhound LSR обяви, че инициативата за постигането на нов световен рекорд за максимална наземна скорост ще бъде възобновена с реални тестове през октомври тази година, а настоящото най-добро постижение се очаква да бъде атакувано към края на следващата година.

След провеждането на изпитанията със скорост от 320 км/ч през октомври 2017 година, сега автомобилът ще бъде транспортиран до сухото езеро Hakskeenpan, Южна Африка, където поставената цел е достигането на скорост от 800 км/ч.

От Bloodhound коментират, че след възраждането и рестартирането на проекта през март тази година, екипът е работил по наличната база, като е нанесъл корекции по окачването, добавили са спирачна система с парашут, нови сензори за налягане, пожарни датчици и други.

По време на изпитанията през октомври, екипът на Bloodhound ще провери за първи път и функционалността на иновативната си инсталация за предаване на данни от автомобила в реално време, като за това ще разчитат на работата на стотиците интегрирани в автомобила сензори.

Въпреки че развитието на проекта BLOODHOUND търпи сериозно забавяне, най-вече поради ограничение в средствата, основната цел на екипа продължава да бъде само една- регистриране на нов световен рекорд за максимална скорост от 1600 км/ч. Най-доброто постижение към момента е 1277.985 км/ч и беше регистрирано на 15 октомври 1997 година от Анди Грийн и Thrust SSC.

BUGATTI CENTODIECI: лимитирана серия в чест на легендата EB110 (Видео)

Подобни

Зимната гама на Nokian Tyres: Първокласни зимни гуми които помагат да укротите всички метеорологични условия

Зимната гама на Nokian Tyres: Първокласни зимни гуми които помагат да укротите всички метеорологични условия

Неочакваните промени на времето в зимния период са често срещани през последните години в цяла Европа. Обилните дъждове зачестяват,...

Първото електрическо Volvo ще се казва XC40 Recharge

Първото електрическо Volvo ще се казва XC40 Recharge

Само няколко часа преди световната премиера на първата в историята си изцяло електрическа кола, Volvo разкри подробности за...

И Румъния иска завода на Volkswagen Group

И Румъния иска завода на Volkswagen Group

В публикация си от днес, Reuters коментира, че министърът на икономиката на Румъния- Щефан-Раду Опря, е обявил, че страната...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: