ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта

like0 unlike0
Auto-Press 16 Aug 2018 Новини
394
0

Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта

Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
/add_images/news/082018/s_1534399206_957.jpg
  1. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  2. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  3. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  4. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  5. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  6. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта

Точно месец остава до старта на осмото издание на Balkan Offroad Rallye. Международната офроуд надпревара, която е най-голямата в региона и една от най-големите в Европа, за пореден път ще привлече участници от целия континент (и отвъд) с мотоциклети, ATV, SSV-бъгита, 4х4 автомобили и камиони.

Често наричан „балканският Дакар”, офроуд маратонът привлича над 120 състезателни машини, като е разделен на два основни класа. „Крос-кънтри” (рали-рейд) класът е отворен за всички видове състезателни машини, като предлага скорост и технична навигация в духа на големите маратони като „Париж - Дакар”, Пътят на коприната” рали „Мароко” и други. Клас „Екстремен”, който води началото си от състезанието-майка „Бреслау” в Полша, е отворен за 4х4 всъдеходи, които трябва да се борят с изключително тежки трасета, кал и дълбока вода.

Няколко са важните новости в Balkan Offroad Rallye 2018. Първата е стартиралата инициатива за млади таланти. Организаторите решиха да подарят участие в 8-дневния маратон на два автомобилни екипажа – един в клас „крос-кънтри” и един в екстремния, след конкурс за млади ентусиасти, на възраст не повече от 29 години. Конкурсът е отворен за пилоти и навигатори от цяла Европа, включително и България, като освен незаплащането на стартова такса, победителят ще има право да не плаща такса и за екипа си от механици. Желаещите могат да научат подробности във фейсбук страницата на ралито.

В новото издание на Balkan Offroad Rallye ще има и изцяло нова категория – Balkan Offroad Discovery, чиято цел е да привлече любителите на офроуда с не толкова подготвени машини. При нея ще се кара по състезателните трасета, но не срещу хронометъра, за да може по-неопитните „да опипат почвата” преди да се решат да се състезават „наистина”. Така, и тук ще има ориентиране по пътна книга, брифинги и предизвикателства, но в един по-спокоен и приятелски дух за приключенци, с възможност за разглеждане на някои от най-красивите кътчета на България.

Тази година, състезанието се връща към маршрута, прекосяващ България от запад на изток, след като миналата година трасетата бяха изключително около Черно море. И за пръв път ще има 4 бивака, вместо досегашните 3. Така, стартът на 15 септември и първият лагер на надпреварата ще са в Боровец, след което керванът се отправя към Старосел, курорта Дюни и след това към Шкорпиловци, където традиционно на плажа на Черно море ще е големият финал и на 22 септември ще станат ясни победителите.

Във втория лагер в Старосел към Balkan Offroad Rallye 2018 ще се присъединят и участниците в третото издание на Balkan Classic Rallye – макадамова надпревара за класически рали автомобили, произведени между 1962 и 1985 година. И макар състезателните отсечки да са по черни пътища, прашни и каменисти отсечки, 4х4 задвижването (както и турбокомпресор) е забранено. И ако си мислите, че „Класик” е някакъв ретро парад, то жестоко се лъжете – става въпрос за надпревара с маршрут от над 1500 км, по чиито трасета са постигани скорости от почти 200 км/ч.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция по спазване на правилата за движение по пътищата от пешеходците. Тя се проведе във...

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Броени дни преди началото на международното изложение в Женева, специалистът в областта на силовия тунинг TECHART разпространи...

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

През тази година марката на Двойния шеврон закръгля цял век история – първият й автомобил се появява месеци след завършването на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: