ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2

like0 unlike0
Auto-Press 27 Feb 2019 Новини
80
0

Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2

Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
/add_images/news/022019/s_1551272402_370.jpg
  1. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
  2. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
  3. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
  4. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
  5. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
  6. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
  7. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
  8. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
  9. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2
  10. Автосалон Женева 2019: Това е електрическият POLESTAR 2

Днес POLESTAR разпространи нова информация и снимки на изцяло новия си и втори модел- POLESTAR 2, който ще дебютира пред публика за първи път по време на международното изложение в Женева през следващата седмица.

От компанията анонсират, че с изцяло електлрическото си задвижване, POLESTAR 2 ще се изправи като директен конкурент на Tesla Model 3, като базовата му цена е определена на 39 900 евро. През първите 12 месеца от производството на електромобила обаче, той ще бъде наличен срещу 59 900 евро за пилотната си серия. Заявки за закупуването на модела вече се приемат, а производството му ще започне в началото на следващата година.

Луксозният електромобил на POLESTAR е оборудван с два електромотора и батерия с капацитет от 78 kWh, което ще даде възможност за изминаването на около 500 километра. Самият батериен блок е интегриран в пода на автомобила и допринася за по-голямата здравина на конструкцията.

С четири задвижващи колела, мощност от 408 конски сили и въртящ момент от 660 Нм, POLESTAR 2 ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а за още по-динамично пътно поведение от компанията са предвидили възможност за поръчка на електромобила с пакет Performance, в който са включени оптимизации по окачването, спирачната система и уникални 20-цолови джанти.

Уникалното при Polestar 2 е това, че той се превръща в първата кола в света, в която ще има пълна софтуерна интеграция на продуктите на Google, в това число Google Maps, Google Assistant и други, както и функционалност за обновяване на интерфейса и приложенията по интернет. Точно както се случва с нашите смартфони, използващи операционната система Android разбира се.

От Polestar анонсират също така, че бордовата система на Polestar 2, в това число и специално разработеният и структуриран неин интерфейс, ще разполага с разнородни други приложения, услуги и технологични решения, на които потребителите са свикнали да разчитат именно благодарение на мобилните си телефони. Основен акцент при електромобила ще бъде и пълната интеграция на виртуалния асистент на Google, който ще бъде в помощ както при желание от страна на потребителите да регулират интериорната температура, така и при избор на песен, ресторант, упътване и други.

Друга интересна новост при Polestar 2 ще бъде възможността за замяната на стандартните автомобилни ключове с достъп до превозното средство благодарение на собствения мобилен телефон. От компанията коментират, че система ще бъде в състояние да регистрира приближаването на собственика и автоматично ще започне да "събужда" колата, стартирайки частично бордовата апаратура и показвайки заряда на батерията и възможният пробег. Следваща стъпка по стартирането на електромобила се активира след регистрирането на сядане в седалката на водача, а задвижващата система се задейства след натискането на спирачния педал и превключването на контролера в режим на потегляне.

Първоначално POLESTAR 2 е наличен за закупуване в Китай, САЩ, Канада, Белгия, Германия, Холандия, Норвегия, Швеция и Великобритания.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: