ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 10 Sep 2019 Новини
58
0

Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)

Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)
/add_images/news/092019/s_1568102404_328.jpg
  1. Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)
  2. Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)
  3. Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)
  4. Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)
  5. Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)
  6. Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)
  7. Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4 (Видео)

С BMW Concept 4 на 68-мото международно автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт BMW Group представя насочената към бъдещето интерпретация на вечната ДНК на BMW: въодушевлението купе в най-вълнуващата му форма. „BMW Concept 4 олицетворява естетическата есенция на марката BMW: то съчетава идеалните пропорции с ясен, прецизен дизайн“, казва Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design.

Предната част – новото лице на Серия 4

BMW Concept 4 лежи спортно ниско на пътя. Характерната бъбрековидна радиаторна решетка, подчертаните въздухозаборници и стегнато моделираните повърхности подчертават динамиката и активния характер на поведението на пътя.

Абсолютен магнит за погледите в центъра на оформлението на предната част е вертикално ориентираната двойна бъбрековидна радиаторна решетка. „Бъбрековидната радиаторна решетка винаги е била символ на BMW. BMW Concept 4 я демонстрира самоуверено и висококачествено като при никой друг модел. В същото време с това BMW Concept 4 показва изразителното лице на Серия 4“, допълва Домагой Дукеч, ръководител на BMW Design. Вертикалната бъбрековидна радиаторна решетка се вписва перфектно не само в пропорциите на предната част, но и в традициите на BMW. С формата и оформлението си тя цитира легендарни класики като BMW 328 или BMW 3.0 CSi и подсказва за дългата и успешна история на купетата на марката BMW. Бъбрековидната радиаторна решетка демонстрира висококачествени детайли: във вентилационните отвори са разположени хоризонтални декоративни елементи с фасетирана шлифовка. Те са във вълнуващ контраст с динамичния език на формите на предната част и придават на областта на бъбрековидната радиаторна решетка дълбочина и ексклузивност. Като акцент при по-внимателно вглеждане се забелязва структурата зад бъбрековидната радиаторна решетка и въздухозаборниците, съставена от множество малки цифри „4“. Ниските, фокусирани двойни фарове са леко наклонени и в съчетание с бъбрековидната радиаторна решетка придават на предната част модерна графика със силна идентичност. Характерните LED светлинни елементи не са покрити със стъкло, а са интегрирани като триизмерни скулптури в каросерията на автомобила. Благодарение на тях предната част изглежда още по-модерна и високотехнологична. Скулптурираният преден капак с остри контури продължава играта на линиите на предната част с мощните си обеми и прецизни ръбове. Старателната работа с повърхностите огражда бъбрековидната радиаторна решетка като скъпоценен камък.

В профил – естетическата есенция на едно модерно купе на BMW

BMW Concept 4 демонстрира типичните за BMW пропорции в най-модерната им форма. Издълженият преден капак, дългото междуосие, плавната линия на покрива и късите надвеси оформят един колкото модерен, толкова и елегантен и динамичен силует на купе и придават енергия на ниската каросерия на автомобила още в покой. Пуристките повърхности на новото BMW Concept 4 оформят една мощна каросерия: дори и само от взаимодействието на стегнато моделираните повърхности и малкото, високо прецизно оформени контури създава изключителни емоции и динамика. Експресивното лаково покритие в цвят „Forbidden Red“ особено силно подчертава работата с повърхностите: осветените повърхности блестят в наситен червен цвят, докато повърхностите в сянка изглеждат почти черни и създават вълнуващ контраст. Взаимодействието на контурите и обемите получава една особена драматичност, изпълнена с блясък и дълбочина.

Върху атлетичното тяло на каросерията е разположена елегантната пътническа клетка с тесни отвори на прозорците, което допълнително подчертава динамиката на профила. Издължената линия на покрива преминава с плавен преход към задния капак и подчертава висококачествената и в същото време спортна естетика на профила. Внушително моделираните арки на задните калници визуализират мощта, която се подава към задните колела и подчертават мускулестата област на раменете над тях. В динамичен баланс с него е елегантната област над предните колела: благодарение на това тя изглежда пъргава и лека. Това съчетание на двете арки на калниците осигурява мощна и самоуверена стойка на новото BMW Concept 4. Вместо класическата извивка отстрани характерът на профила на автомобила се определя от хоризонтална основна линия между арките на калниците. Тя е разположена относително ниско и по този начин осигурява визуално нисък център на тежестта. Под нея преминава друга характерна линия, динамично издигаща се от задната страна на предното колело в посока задния капак, която визуално придава пъргавина на автомобила.

Изпипани детайли на втори поглед

BMW Concept 4 впечатлява с висококачествени детайли и на втори поглед. Минималистичните, двойни странични огледала се вписват хармонично в лайстната на страничния прозорец. Долната част от полиран алуминий продължава с плавно движение в лайстната и се превръща в огледална повърхност, докато аеродинамично оптимизираната задна част е в цвета на каросерията и обгръща огледалото. Във вътрешността на огледалото, и то само при внимателно вглеждане, се вижда лого на BMW, което сякаш се рее.

Също толкова богати на детайли са и 21-инчовите алуминиеви джанти. Петте спици са силно извити и насочени към главината на колелото. Челните повърхности на филигранните спици са полирани до блясък, докато другите повърхности изглеждат малко по-тъмни заради фината си шлифовка и придават висококачествен акцент на дизайна на джантата.

Задната част – ясна, характерна, динамична

Задната част на BMW Concept 4 лежи спортно и ниско над пътя. Преходът на характерната линия отстрани към задната част описва широк, хоризонтален жест, благодарение на което задната част изглежда още по-ниска. Също като в предната част и тук доминират разточителни и ясни повърхности с малко линии. Всички елементи от задната част са оформени пуристки и оформят мощна графика. Върху мощното тяло на автомобила е разположена по-тясната спортна пътническа клетка, с което се образува широка, атлетична линия на раменете. Вертикалните аеродинамични отвори обгръщат задната част отдолу и подчертават широката стойка. LED задните светлини от само един световоден елемент интерпретират типичната за BMW L-образна форма в модерна „Heartbeat графика“ без покривно стъкло. Със своя контур те подчертават спортно-хоризонталната насоченост на задната част и стабилната стойка на пътя. Мощната задна броня допълва оформлението на задната част с характерно оформен дифузор. Вертикалните финки във ясните повърхности поставят много спортен акцент, блестящо черният лак с метални частици придава допълнителна визуална изразителност на дифузора. Двата ауспухови накрайника демонстрират една нова за BMW, динамична свободна форма, която в детайлите си изразява това, което олицетворява и цялото BMW Concept 4: модерната есенция на едно изключително естетично купе.

*Източник: www.bmw.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: