ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jun 2019 Новини
37
0

Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)

Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)
/add_images/news/062019/s_1560344402_893.jpg
  1. Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)
  2. Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)

Днес, производителят на луксозни автомобили Volvo разпространи първата официална информация и снимки на завършената версия на напълно автономната си кола, разработена съвместно с Uber.

От Volvo споделят, че автомобилът е в състояние да се движи напълно автономно и представлява следващата стъпка в стратегическото партньорство между двете фирми, което стартира през 2016 година, и което до момента може да се похвали с няколко прототипа пригодени за употреба в услугата за споделено пътуване на Uber.

Представената днес кола- Volvo XC90, е първата серийна кола, която оборудвана със системата за автономно управление на Uber, е в състояние да изпълнява функциите си напълно автономно.

Стандартната версия на луксозния всъдеход разполага с основни функции за безопасност, които могат да бъдат съчетани с технологиите и функции на системата на Uber, което дава възможност за последващо лесно въвеждане в употреба на по-големи флотилии автономни автомобили.

За обезопасяване на функционирането на системата са интегрирани няколко дублиращи системи, отговарящи за управлението и спирачната система, както и е добавен допълнителен източник на електрическа енергия. При дефектиране на някоя от основните системи на автомобила, дублиращите са в състояние да се намесят моментално и да преустановят движението на превозното средство.

"Вярваме, че технологиите за автономно управление ще ни подволят допълнително да повишим сигурността, която е основополагаща за нашата компания", коментира хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на Volvo. "До средата на следващото десетилетие, ние очакваме една трета от всички автомобили, които продаваме, да бъдат напълно автономни".

Новият Ford Puma (Видео)

Подобни

Статуетката на предния капак...

Статуетката на предния капак...

От соцминалото е останал изразът “волгата с еленчето”, като еманация на уважението към един добър автомобил. Но историята на...

Toyota предоставя разнообразна мобилност за Токио 2020, включително пълна гама електрифицирани превозни средства

Toyota предоставя разнообразна мобилност за Токио 2020, включително пълна гама електрифицирани превозни средства

- Приблизително 90 процента от превозните средства предоставени от Toyota на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 ще...

Mazda и Lidl: Споделянето на автомобили не си заслужава!

Mazda и Lidl: Споделянето на автомобили не си заслужава!

С големи амбиции Mazda навлезе в зоната за споделяне на автомобили в Германия през 2018 година. Поради липса на перспективи, обаче,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: