ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jun 2019 Новини
37
0

Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)

Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)
/add_images/news/062019/s_1560344402_893.jpg
  1. Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)
  2. Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)

Днес, производителят на луксозни автомобили Volvo разпространи първата официална информация и снимки на завършената версия на напълно автономната си кола, разработена съвместно с Uber.

От Volvo споделят, че автомобилът е в състояние да се движи напълно автономно и представлява следващата стъпка в стратегическото партньорство между двете фирми, което стартира през 2016 година, и което до момента може да се похвали с няколко прототипа пригодени за употреба в услугата за споделено пътуване на Uber.

Представената днес кола- Volvo XC90, е първата серийна кола, която оборудвана със системата за автономно управление на Uber, е в състояние да изпълнява функциите си напълно автономно.

Стандартната версия на луксозния всъдеход разполага с основни функции за безопасност, които могат да бъдат съчетани с технологиите и функции на системата на Uber, което дава възможност за последващо лесно въвеждане в употреба на по-големи флотилии автономни автомобили.

За обезопасяване на функционирането на системата са интегрирани няколко дублиращи системи, отговарящи за управлението и спирачната система, както и е добавен допълнителен източник на електрическа енергия. При дефектиране на някоя от основните системи на автомобила, дублиращите са в състояние да се намесят моментално и да преустановят движението на превозното средство.

"Вярваме, че технологиите за автономно управление ще ни подволят допълнително да повишим сигурността, която е основополагаща за нашата компания", коментира хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на Volvo. "До средата на следващото десетилетие, ние очакваме една трета от всички автомобили, които продаваме, да бъдат напълно автономни".

Шеф-дизайнерът на Hyundai Motor за футуристичната концепция Prophecy (Видео)

Подобни

SKODA OCTAVIA с щадящи телата седалки

SKODA OCTAVIA с щадящи телата седалки

SKODA обяви, че специално разработените и предлагани като допълнително оборудване Ergo седалки за новата OCTAVIA са...

Renault с лек фейслифт на Talisman

Renault с лек фейслифт на Talisman

Renault оптимизира леко топ-модела си Talisman като го направи по-сигурен и по-удобен. Обновеният седан и Grandtour започват пътя...

Нов филтър на FORD пази от прах, полени и вируси (Видео)

Нов филтър на FORD пази от прах, полени и вируси (Видео)

FORD обяви, че компанията е разширила портфолиото си филтри с въвеждането на нов модел, който обещава значително подобрение на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: