ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jun 2019 Новини
29
0

Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)

Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)
/add_images/news/062019/s_1560344402_893.jpg
  1. Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)
  2. Автономната кола на Volvo и Uber е готова (Видео)

Днес, производителят на луксозни автомобили Volvo разпространи първата официална информация и снимки на завършената версия на напълно автономната си кола, разработена съвместно с Uber.

От Volvo споделят, че автомобилът е в състояние да се движи напълно автономно и представлява следващата стъпка в стратегическото партньорство между двете фирми, което стартира през 2016 година, и което до момента може да се похвали с няколко прототипа пригодени за употреба в услугата за споделено пътуване на Uber.

Представената днес кола- Volvo XC90, е първата серийна кола, която оборудвана със системата за автономно управление на Uber, е в състояние да изпълнява функциите си напълно автономно.

Стандартната версия на луксозния всъдеход разполага с основни функции за безопасност, които могат да бъдат съчетани с технологиите и функции на системата на Uber, което дава възможност за последващо лесно въвеждане в употреба на по-големи флотилии автономни автомобили.

За обезопасяване на функционирането на системата са интегрирани няколко дублиращи системи, отговарящи за управлението и спирачната система, както и е добавен допълнителен източник на електрическа енергия. При дефектиране на някоя от основните системи на автомобила, дублиращите са в състояние да се намесят моментално и да преустановят движението на превозното средство.

"Вярваме, че технологиите за автономно управление ще ни подволят допълнително да повишим сигурността, която е основополагаща за нашата компания", коментира хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на Volvo. "До средата на следващото десетилетие, ние очакваме една трета от всички автомобили, които продаваме, да бъдат напълно автономни".

203 нови коли попълват от днес автопарка на областни дирекции и Дирекция „Жандармерия“-МВР Mercedes-Benz с понижение от 4.7% в продажбите си от началото на годината

Подобни

760 конски сили за най-мощния сериен Ford

760 конски сили за най-мощния сериен Ford

В началото на годината Ford разкри първите подробности за суперспротната версия Shelby GT500 на Mustang 2020, но запази в...

MINI Clubman 2019 с премиера в България (Видео)

MINI Clubman 2019 с премиера в България (Видео)

Малко повече от месец след световната си премиера, версията 2019 година MINI Clubman вече присъства официално и на...

Nissan произведе 10 000 000 коли в завода си в Съндърланд

Nissan произведе 10 000 000 коли в завода си в Съндърланд

Отбеляза ново производствено постижение в Европа, след като марката отчете 10 000 000 сглобени коли във фирмения си завод...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: