ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автомобилното производство в Европа: Колко и къде са заводите

like0 unlike0
Auto-Press 08 May 2020 Новини
34
0
Автомобилното производство в Европа: Колко и къде са заводите

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) обнови данните си за броя производствени съоръжения за транспортни средства (коли, ванове, камиони и автобуси) и двигатели на територията на континента и според тях общият им брой е 298, а тези в страните от Европейския съюз е 196.

Обновените данни на ACEA сочат, че в Европа има 142 завода за производство на леки автомобили, 38 за лекотоварни коли, 58 за тежкотоварни, 58 за автобуси и 71 за сглобяване на задвижващи агрегати.

Членовете на асоциацията (BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars и Volvo Group) присъстват с производствени съоръжения в 21 европейски държави, но до началото на тази седмица по-голямата част от тях не функционираха, което доведе до намалено с над 2.3 милиона единици производство.

Данните на ACEA сочат, че най-много заводи за автомобили има в Германия (25), на второ е Великобритания с 19, на трето е Русия с 16, а във Франция, Италия и Испания има съответно по 13, 11 и 9 съоръжения.

Най-много производствени съоръжения за лекотоварни ванове има в Турция (7), за камиони в Русия (8), за автобуси в Русия (6), а за двигатели в Германия (12).

Като цяло, най-много автомобилни производствени съоръжения (транспортни средства и двигатели) има в Германия (42), след което се подреждат Франция и Русия с по 31 обекта, Великобритания с 30 и Италия с 23.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: