ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Audi е-tron с фабричен риск от пожар?

like0 unlike0
Auto-Press 14 Jun 2019 Новини
38
0
Audi е-tron с фабричен риск от пожар?

E-tron е първият сериен автомобил на Audi с пълно електрическо задвижване и е една сериозна част от вълната претенденти от традиционните автомобилни производители, които искат да оспорят господството на Tesla на премиум пазара за електрически автомобили.

След публикации за проблем в автомобила, поради потенциален риск от пожар в батерията, Audi сега преговаря с германските власти за оттеглянето на своя e-tron EV в Европа за ремонт след доброволното изземване на 54 продадени и дефектирали коли от този SUV-модел в САЩ.

В понеделник Audi of America обяви, че в e-tron може да замени кабелната втулка между порта за зареждане и акумулатора, която е в основата на проблема. При определени обстоятелства, влага може да проникне през нея в електрическата система на автомобила и да създаде риск от късо съединение и потенциално за пожар. Само някои e-trons са оборудвани с въпросната дефектна втулка, а Audi of America се свързва с купувачите им директно по телефона и по пощата.

Преговорите с германските власти за потенциално изтегляне в Европа продължават, каза говорителят на Audi Удо Рюгхаймер. Около 7000 автомобили E-Tron могат да бъдат засегнати в световен мащаб, в това число 2300 в Германия.

Марк Данке, говорител на Audi of America, казва, че ако сензорите открият влага в електрическата система на e-tron, се активира жълта предупредителна светлина и ако това се случи кросовърът трябва да се паркира веднага на открито и да се изключи от работа. Автомобилът не трябва да се зарежда отново, а на собственикае се препоръчва да се свържат с пътната помощ на Audi, за да вземат автомобила.

Данке каза, че нито един от клиентите в САЩ не е съобщил, че индикаторът за неизправност се е активирал или че е имало някакъв инцидент с повредата, но че в пет e-tron-а в Европа - където автомобилът е в продажба от декември са се активирали индикаторни светлини, но безе докладване за пожар или наранявания.

През април и май Audi of America съобщи, че е продала 1109 e-trons в Съединените щати и има други в наличност като тестови коли на дилъри. Общо досега там са реализирани 540 коли от модела e-tron, които според Данке могат да продължат да се карат безопасно, докато чакат за преглед и евентуален ремонт, което се очаква през август.

Ако потребителят не желае да продължи да управлява своя e-tron, докато изчаква ремонта, Audi of America ще го прибере и ще достави заместващ бензинов автомобил. Компанията също така ще предостави на засегнатите собственици на e-tron кредитна карта със зареждане от $ 800 като компенсация за разходите за гориво на заместващия автомобил.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: