ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Aston Martin DB4 GT Zagato – завръщане от миналото - видео

like0 unlike0
Auto-Press 14 Jun 2019 Новини
46
0

Aston Martin DB4 GT Zagato – завръщане от миналото - видео

Aston Martin DB4 GT Zagato – завръщане от миналото - видео
/add_images/news/062019/s_1560499202_854.jpg
  1. Aston Martin DB4 GT Zagato – завръщане от миналото - видео
  2. Aston Martin DB4 GT Zagato – завръщане от миналото - видео
  3. Aston Martin DB4 GT Zagato – завръщане от миналото - видео
  4. Aston Martin DB4 GT Zagato – завръщане от миналото - видео
  5. Aston Martin DB4 GT Zagato – завръщане от миналото - видео
  6. Aston Martin DB4 GT Zagato – завръщане от миналото - видео

През този уикенд публиката ще може да види възродената легенда Aston Martin DB4 GT Zagato по време на провеждането на знаменития маратон «24-е часа Льо Ман» на пистата Сартр.

Вече стана традиция автопроизводители да възобновят производството на свои прочути модели от миналото, макар и в лимитирани серии. И фирмата Aston Martin тсъвсем не е изключение от това. Достатъчно е да си спомним проекта DB4 GT Continuation (продадени 25 екземпляра през 2017-а).

Сега британците представят възобновен модела Aston Martin DB4 GT Zagato с добавката Continuation. Той е част от много специален “комплект” от два автомобила с име DBZ Centenary Collection, замислен в чест столетието на ателието Zagato, което се празнува тази година.

Оригиналът - DB4 GT Zagato беше подобрена в доста посоки дизайнерска версия на DB4, създадена от англичаните в кооперация с бюрото Zagato. Съвременната версия Continuation се старае да повтори праобраза максимално точно, макар и не във всичко. Под капака се е разположил редови шестак 4,7л с мощност над 395 к.с. Задвижването е на задните колела през четиристепенна механична кутия и диференциал с повишено триене. При оригинала двигателят също беше шестак, но с ходов обем 3.7 л и мощност 318 к.с.

При направата на възобновеното купе е използвано съчетание от съвременни технологии, като е бил снет точен цифров модел на оригиналното купе. Покривните панели са отново алуминиеви, ръчна изработка и тънки 1,2 мм, които се прикрепват към носещата стоманена тръбна конструкция на колата.

DB4 GT Zagato Continuation ще се прави от отделението Aston Martin Heritage Division в Нюпорт-Панел, Бъкингамшайър. Това е най-големият център за реставрации на марката, чиито специалисти имат огромен опит във възстановяването на ретро модели и работят по индивидуални поръчки на колекционери.

DB4 GT Zagato Continuation ще може да се кара само на писта, но това едва ли ще вгорчи живота на вече поръчалите комплекта 19 човека. Цифата е такава защото и оригиналният автомобил е бил произведен именно в 19 броя през 60-е години. По-късно са били направени още шест променени образеца – през 1988-а и 2000-а).

Боята на купето е Rosso Maja и съответства на един от оригиналните цветове на пуснатия през 1960-а година модел. Такива са и джантите Borrani в сребристо и полиран борд. В салона е използвана кожа с цвят Obsidian Black на вратите, тавана и карбоновите седалки, а а пода има килимчета Wilton с аналогична кожена добавка. Добавена е и предпазна тръбна клетка по хомологация на FIA.

Вторият автомобил в коплекта - DBZ Centenary е съвременният суперкар DBS GT Zagato и той ще стигне до клиентите през четвъртото тримесечие на 2020-а година. Комплектът от двата автомобила струва шест милиона паунда.

За тези които не са се класирали за лимитираната серия, през 2020-а година остава да се кандидатират за друго възродено купе от фамилията – този път 25 двуврати купета Goldfinger DB5 Continuation, точно копиращи автомобила на Джеймс Бонд от филма «Голдфингър» 1964-а, с включени екстри от шпионското оборудване.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: