ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Апокалиптичен рот-рат V12 Lamborghini Espada отива на търг

like0 unlike0
Auto-Press 21 Dec 2019 Новини
246
0

Апокалиптичен рот-рат V12 Lamborghini Espada отива на търг

Апокалиптичен рот-рат V12 Lamborghini Espada отива на търг
/add_images/news/122019/s_1576954803_99.jpg
  1. Апокалиптичен рот-рат V12 Lamborghini Espada отива на търг
  2. Апокалиптичен рот-рат V12 Lamborghini Espada отива на търг
  3. Апокалиптичен рот-рат V12 Lamborghini Espada отива на търг

Преди да се появи легендарният модел Countach през 80-те години и да определи класическата форма, която е в основата на почти всяко Lambo оттогава насам, най-продаваният Lamborghini е Espada, правен между 1968-1978-а. Това не означава, че това е масова машина - само 1217 екземпляра от този 4-местен гранд турър са били построени тогаваа.

Espada си е била странна и неудобна кола - дизайнерското студио Bertone може би не беше постигнало своя връх през 1968 г. Espada се превежда от испански като "меч" - по-специално от вида, който матадорите използват, когато убиват бика. Интересен избор на име за компания с бик като лого ...

Но ако формата модела не се е превърнала в класическа, тя със сигурност привлича вниманието. През миналата година френския тунингар Danton взе модела за основа на този повече от дим родстър и с него отпразнува 50-годишнината на Espada. Оригиналният двигател Lambo V12 е запазен, излъскан и сложен в предната част на автомобила. Колелата са изкарани яко извън каросерията, направо възмутителни са бонбони-червени канадски джанти, дебелите гуми са на Michelin.

Повечето от каросерията е запазено, машината е боядисана в меко сатенено сиво. Задната секция, която изглеждаше толкова странна при оригиналния автомобил, изглежда чудесно с изксараните навън колела. Задният край също изглежда прекрасно, задните светлини са защитени от черни метални решетки, а цялата форма просто изглежда твърде яко.

Интериорът е взет направо от филма за Лудия Макс /Mad Max/, металните спортни седалки са заварени, използвани са груби метални нитове, яростни декоративни шарки, таблото е направо спартанско. Това нещо е съвсем грубо и яко, облещва очните ябълки на всеки наоколо и ще изглежда като у дома си по крайплажните пътища.

В крайна сметка всичко е за пари в този луд свят. Тунигарите ще изрожат творението си на търга Мекъм в Кисими, Флорида. Прогнозната продажна цена е между 200 000 и 250 000 щатски долара.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: