ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Английският бизнес потенциално губи по 21 млрд лири годишно от проблеми в кръстовете на шофьорите

like0 unlike0
Auto-Press 19 Apr 2019 Новини
35
0
Английският бизнес потенциално губи по 21 млрд лири годишно от проблеми в кръстовете на шофьорите

Английското подразделение на Volkswagen Commercial Vehicles публикува интересни данни от проучване за потенциалните загуби, които търпи бизнеса в резултат на болките, и свързаните с тяхната поява болнични, които се проявяват при шофьорите на ванове във Великобритания.

Според резултатите от проучването, 70% от шофьорите на ванове в държавата страдат от болки в кръста, като на годишна база отсъстват от работното си място за средно 3 седмици. Според изчисленията на Volkswagen Commercial Vehicles, загубите, които търпи бизнеса в резултат на това се равняват на около 21 млрд английски лири*.

От Volkswagen анонсират, че не доброто нагласяване на седалката е сред основните виновници за пораждането на проблемите в кръста, особено като се има предвид това, че голяма част от шофьорите прекарват до 7 часа зад волана на своите ванове. Според проучването, половината от водачите споделят, че настройват своите седалки преди да потеглят, но 2/3 седят неправилно или не регулират както трябва своите "работни места".

"Основното, което трябва да се помни е това, че няма седалка, която да е перфектна за всички, поради което е разумно да се провери възможно най-подробно седалката преди да бъде закупен автомобилът", коментира Праб Чандок, член на Английската асоциация по хиропрактика. "Колкото повече възможности за настройка има, толкова по-добре".

От лекотоварното подразделение на Volkswagen споделят, че ergoComfort седалките на модела Crafter идват с окачване, както и с възможност за регулиране в 20 направления, което гарантира омекотяване на колебанията и намалява натоварването в областта на кръста.

* при 500 лири дневни загуби, взети предвид 70% от общо 4 000 000 управляващи ванове и средно по 15 дни отпуска в резултат на болки в кръста

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: