ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Анди Палмър напуска Aston Martin

like0 unlike0
Auto-Press 25 May 2020 Новини
45
0
Анди Палмър напуска Aston Martin

Изпълнителният директор на Aston Martin- Анди Палмър, напуска редиците на компанията, в която трябваше да вдъхне нова сила, като официалното изявление за кадровите промени в легендарната марка се очаква да бъде направено утре. От Reuters коментират също така, че според техен източник, постът на Палмър ще бъде зает от Тобиас Морс, изпълнителен директор на Mercedes-AMG.

Със 107-годишна история, Aston Martin не се радва на изключителен пазарен успех през последните години, а през първата четвърт на 2020 отчете спад в продажбите си от почти една трета в сравнение с 2019.

В момента, основният коз и спасителен пояс на марката е нейният нов SUV модел DBX, който беше представен официално през ноември миналата година. Първите доставки на автомобила трябваше да бъдат осъществени през втората четвърт на 2020, но на фона на изключително сложната обстановка в глобален мащаб и в частност в автомобилната индустрия, не е ясно дали това ще се случи по план.

ASTON MARTIN DBX, който е оценен на 158 000 лири за територията на Великобритания е първото SUV предложение на легендарната марка и обещава да предложи на бъдещите си собственици много повече от класическите за този автомобилен сегмент параметри. За целта от марката залагат на динамичен екстериорен дизайн, луксозен интериор, 9-степенна роботизирана предавателна кутия, система за задвижване на четирите колела, адаптивно въздушно окачване със свободен ход от почти 10 сантиметра и четирилитров V8 двигател.

Задвижващият агрегат на ASTON MARTIN DBX е нова версия на мотора на DB11 и Vantage, като при SUV модела максималната му мощност достига 550 конски сили, а въртящият момент 700 Нм. С негова помощ, автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди и да развие максимална скорост на движение от 290 км/ч.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: