ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Amazon поръчва 100 000 електрически коли от Rivian

like0 unlike0
Auto-Press 19 Sep 2019 Новини
95
0
Amazon поръчва 100 000 електрически коли от Rivian

Основателят и изпълнителен директор на интернет гиганта Amazon- Джеф Безос, обяви, че компанията ще направи поръчка за 100 000 изцяло електрически разносни вана от стартиращата компания производител на изцяло електрически автомобили Rivian.

Изявлението на Безос е било направено по време на провело се днес събитие във Вашингтон, по време на което компанията е анонсирала плановете си за борба с климатичните промени и стъпките, които ще предприеме за намаляването на влиянието си върху околната среда.

Според информация на USA Today, Джеф Безос е обявил, че очаква всички електрически лекотоварни коли да бъдат пуснати в употреба до 2024 година, като първите от тях ще бъдат влязат в употреба през 2021 година, а първи тестове на изцяло новите машини да започнат още през следващата.

През февруари тази година Amazon инвестира внушителните 700 млн долара в Rivian, а през април стартираща компания обяви и инвестиция от 500 милиона долара от страна на Ford.

Пилотните автомобили на Rivian са моделите R1T и R1S, които обещават автономност в изцяло електрически режим от до 640 километра, предлагайки невиждани към момента пътно поведение, офроуд възможности и многоприложимост. Първите доставки на електромобилите се очаква да бъдат осъществени в края на следващата година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: